18 lutego 2013

JAJECZNA PASTA Z RZODKIEWKĄ, SZCZYPIOREM I ŻÓŁTYM SEREM


Przepis na tę pastę pojawił się na moim blogu dwa lata temu. Postanowiłam Wam ją przypomnieć. Mam nadzieję, że Wam posmakuje :). 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). 



Składniki:


  • 5 ugotowanych na twardo jaj
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • ser żółty (około 250 gramów)
  • majonez
  • pieprz (do smaku)
  • sól (opcjonalnie)




Wykonanie:

1. Jaja, rzodkiewki i żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Szczypiorem drobno posiekaj.
3. Do składników dodaj majonez, pieprz i wymieszaj ze sobą. Ewentualnie dodaj odrobinę soli.
4. Wstaw do lodówki na parę godzin, aby składniki się "przegryzły".
5. Podawaj na kanapkach :).

Smacznego :)

  

11 komentarzy:

  1. Znamy to połączenie i przyznajemy - absolutnie cudowne. Tęsknimy za rzodkiewkami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego połączenia składników w paście nie widziałam jeszcze. Z chęcią wypróbuję, ciekawa jestem zwłaszcza tego jak w tym towarzystwie sprawdzają się rzodkiewki. Pozdr

    OdpowiedzUsuń
  3. składniki zapowiadają pyszny przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pastę z rzodkiewką, jajkami, serem i szczypiorkiem przygotowała Pani Anna Szczurek :)

    [img]http://i62.tinypic.com/t6eaky.jpg[/img]

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo dobre ! Polecam ;-)

    OdpowiedzUsuń
  6. ta pasta jest przepyszna ,robie ja od 3 lat-rewelacja...polecam

    OdpowiedzUsuń