Przepis na tę pastę pojawił się na moim blogu dwa lata temu. Postanowiłam Wam ją przypomnieć. Mam nadzieję, że Wam posmakuje :).
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).
Składniki:
- 5 ugotowanych na twardo jaj
- 2 pęczki rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- ser żółty (około 250 gramów)
- majonez
- pieprz (do smaku)
- sól (opcjonalnie)
Wykonanie:
1. Jaja, rzodkiewki i żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Szczypiorem drobno posiekaj.
3. Do składników dodaj majonez, pieprz i wymieszaj ze sobą. Ewentualnie dodaj odrobinę soli.
4. Wstaw do lodówki na parę godzin, aby składniki się "przegryzły".
5. Podawaj na kanapkach :).
Smacznego :)
Pysznie!
OdpowiedzUsuńNajlepsza!
OdpowiedzUsuńPyszna do chlebka !
OdpowiedzUsuńZnamy to połączenie i przyznajemy - absolutnie cudowne. Tęsknimy za rzodkiewkami :)
OdpowiedzUsuńMi się bardzo podoba :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńTakiego połączenia składników w paście nie widziałam jeszcze. Z chęcią wypróbuję, ciekawa jestem zwłaszcza tego jak w tym towarzystwie sprawdzają się rzodkiewki. Pozdr
OdpowiedzUsuńskładniki zapowiadają pyszny przepis:)
OdpowiedzUsuńPastę z rzodkiewką, jajkami, serem i szczypiorkiem przygotowała Pani Anna Szczurek :)
OdpowiedzUsuń[img]http://i62.tinypic.com/t6eaky.jpg[/img]
Bardzo dobre ! Polecam ;-)
OdpowiedzUsuńta pasta jest przepyszna ,robie ja od 3 lat-rewelacja...polecam
OdpowiedzUsuń