Wiosną uwielbiam jeść kolorowe surówki i sałatki. Do dzisiejszego obiadu przygotowałam bardzo szybką i smaczną surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu.
Najlepiej podawać ją do pieczonych lub gotowanych mięs.
Przepis ze zdjęciami krok po kroku.
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło)
Wykonanie:
1. Białą część pora przekrój na pół, a następnie pokrój w plasterki.
2. Zalej por wrzątkiem i odstaw na kilka minut.
3. Pokój kapustę pekińską, ale niezbyt drobno. Jeżeli nie wiesz, jak najszybciej pokroić pekinkę zaglądnij tutaj: klik!.
4. Opłucz zimną wodą kapustę.
5. Do miski przełóż kapustę, por (odcedzony i ostygnięty), majonez, jogurt. Wymieszaj.
6. Dodaj do surówki kukurydzę, paprykę pokrojoną w drobną kostkę.
7. Dopraw solą, pieprzem i octem (zamiast octu można użyć soku z cytryny).
Smacznego :)
Wygląda smakowicie! Drukuję i przygotowuję :)
OdpowiedzUsuńZdjęcie przysłała Pani Anna Szczurek z Holandii :)
OdpowiedzUsuń[img]http://i60.tinypic.com/34y9us9.jpg[/img]
zrobilam wczoraj i zapisalam ja do ulubionych dan ! niestety nie mam zdjecia bo domownicy zaczeli ja podjadac zanim postawilam reszfe dan... pyszna i wyrazista ! dziekuje
OdpowiedzUsuń