29 maja 2015

BELLINI BRZOSKWINIOWE


Koktajl Bellini pochodzi z Wenecji i na pewno zasmakuje wielbicielom wytrawnych drinków. Według Wikipedii Bellini wymyślił  Giuseppe Cipriani w pierwszej połowie XXw. 


Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).



Składniki na dwa kieliszki:

  • 3 małe, dojrzałe brzoskwinie (ewentualnie nektarynki), obrane ze skórki i pokrojone na mniejsze kawałki
  • schłodzone prosecco lub inne wytrawne wino musujące
  • cukier puder (do smaku/opcjonalnie)


Wykonanie:

1. Brzoskwinie zmiksuj i dodaj do nich cukier puder (do smaku).
2. Przełóż zmiksowane owoce do schłodzonych szampanówek i zalej je winem.

Można też zmiksować owoce razem z winem i potem przelać do kieliszków.




Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz