Dzisiaj przypadkowo wpadlam na Twojego bloga i szczerze mi sie spodobal :) fajne dokladne przepisy, duzy wybor, dobre zdjecia. gratulacje !!! ale ale ... te niektore nazwy ! lo matko, po co to ? bardziej straszno, niz smieszno ;) wydaje mi sie, ze mozna to pominac, tym bardziej ze czesto nazwa nie ma nic wspolnego z wygladem, czy smakiem ciasta/tortu. vide: cycki murzynki (probowalas ?) czy pocalunek mezczyzny (ha ha, naprawde ?)
anyway, poza tym drobnym zgrzytem fajnie sie czyta, przepisy do wyprobowania, ogolnie ciekawy blog. pozdrowienia
Witaj, dzięki za wiadomość. Co do dziwnych nazw...nie ja je wymyśliłam, więc nie mam prawa ich zmieniać, poza tym cóż złego jest w nazwie "Pocałunek mężczyzny"? Uważam, że jest urocza. Pozdrowienia :)
Wspaniały blog. Podawanie przepisów w tak przejrzystej formie, ze zdjęciami kolejnych etapów i dokładnym opisem "co powinniśmy otrzymać" pozwala początkującym i niedoświadczonym na uniknięcie frustrujących porażek. Ja codziennie szperam w sieci szukając ciekawych potraw, ponieważ gotuję kilka razy w tygodniu dla dużej i dość wymagającej grupy łakomczuchów, a nie jestem zawodowym kucharzem. Bardzo cenię starannie podane receptury, a musze przyznać, rzadko takie znajduję. Dzięki wielkie. Linkuję na stałe i zabieram się do Marlenki :-)
Dzień dobry :) chciałabym Pani pogratulować wspaniałego bloga!! :) od jakiegoś czasu szukałam jakiejś strony, na której będą dokładne i ciekawe przepisy, zwłaszcza, że gotowaniem zajmuję się dopiero od niedawna i nie mam właściwie żadnego doświadczenia w tej dziedzinie! Wpadłam na Pani blog szukając przepisu na kapuśniak :D Ale po dokładniejszym obejrzeniu Pani strony widzę, że będę z niej dużo częściej korzystać:) Pozdrawiam!
Pani Olu! Witam serdecznie. Dziś weszłam na Pani blog w poszukiwaniu dobrego przepisu na sernik. Bardzo mnie zainteresował ten z kruchym ciastem kakaowym. Chciałabym go upiec na imieniny do pracy. Moje pytanie brzmi: jeśli będę postępować zgodnie z Pani przepisem to mi się uda? Czy ciasto jest na pewno bez jajek i czy nie jest za słodki? Mam zamówiony swojski ser. I jeszcze jedno: najlepiej na jakiej blaszce go upiec, żeby prezentował się efektownie ( chodzi mi o wielkość blachy. Dziękuję za pomoc i przesyłam pozdrowienia.
Witam serdecznie! Ciasto kakaowe jest na pewno bez jajek (wiele kruchych tak się właśnie robi). Serniczek nie jest zbyt słodki, a piec go należy w tradycyjnej prostokątnej blasze. Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki, żeby się ciasto udało :)
"Wpadlam" na Pan blog przypadkowo.... Jestem pod wrazeniem... Serdeczne, szczere dzielenie sie przepisami. Sadze, ze jest to czesc osobowosci Pan, otwartych na innych ludzi. Tak prosze trzymac! Bede "kukac" na ten interesujacy blog od czasu do czasu, aby ubogacic menu w naszym domu. Pozdrawiam cieplo z New York. Aniela
Jestem facetem pracujacym i mieszkajacym ppoza granica polski, i mialem smak na groszek z marchewka, taki jaki mama robila i.....udalo sie, dzieki fotka i jasnym opisa...dzieki sedeczne...mniam...mniam... :-)
Pani Olu wysłałam maila w sprawie Shreka.
OdpowiedzUsuńDzięki pani dzisiaj kilka osób cieszy się czerwonym truskawkowym ciastem "Shrek".
OdpowiedzUsuńGorące pozdrowienia z Gdańska :)
Proszę pozdrowić mój ukochany Gdańsk :)) Cieszę się, że ciacho wyszło. Pozdrowienia :))
UsuńDzisiaj przypadkowo wpadlam na Twojego bloga i szczerze mi sie spodobal :) fajne dokladne przepisy, duzy wybor, dobre zdjecia. gratulacje !!!
OdpowiedzUsuńale ale ... te niektore nazwy ! lo matko, po co to ? bardziej straszno, niz smieszno ;) wydaje mi sie, ze mozna to pominac, tym bardziej ze czesto nazwa nie ma nic wspolnego z wygladem, czy smakiem ciasta/tortu.
vide: cycki murzynki (probowalas ?) czy pocalunek mezczyzny (ha ha, naprawde ?)
anyway, poza tym drobnym zgrzytem fajnie sie czyta, przepisy do wyprobowania, ogolnie ciekawy blog.
pozdrowienia
Witaj, dzięki za wiadomość. Co do dziwnych nazw...nie ja je wymyśliłam, więc nie mam prawa ich zmieniać, poza tym cóż złego jest w nazwie "Pocałunek mężczyzny"? Uważam, że jest urocza. Pozdrowienia :)
UsuńWspaniały blog. Podawanie przepisów w tak przejrzystej formie, ze zdjęciami kolejnych etapów i dokładnym opisem "co powinniśmy otrzymać" pozwala początkującym i niedoświadczonym na uniknięcie frustrujących porażek. Ja codziennie szperam w sieci szukając ciekawych potraw, ponieważ gotuję kilka razy w tygodniu dla dużej i dość wymagającej grupy łakomczuchów, a nie jestem zawodowym kucharzem. Bardzo cenię starannie podane receptury, a musze przyznać, rzadko takie znajduję. Dzięki wielkie. Linkuję na stałe i zabieram się do Marlenki :-)
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie:) Drogie Panie przepisy na blogu są świetne a zdjęcia potraw cudne - tak trzymać;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWitam,Ja również uwielbiam ten blog. Dziękuje bardzo i pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDzień dobry :) chciałabym Pani pogratulować wspaniałego bloga!! :) od jakiegoś czasu szukałam jakiejś strony, na której będą dokładne i ciekawe przepisy, zwłaszcza, że gotowaniem zajmuję się dopiero od niedawna i nie mam właściwie żadnego doświadczenia w tej dziedzinie! Wpadłam na Pani blog szukając przepisu na kapuśniak :D Ale po dokładniejszym obejrzeniu Pani strony widzę, że będę z niej dużo częściej korzystać:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńSerdecznie dziękujemy za tak miłe komentarze! :)
OdpowiedzUsuńPani Olu! Witam serdecznie. Dziś weszłam na Pani blog w poszukiwaniu dobrego przepisu na sernik. Bardzo mnie zainteresował ten z kruchym ciastem kakaowym. Chciałabym go upiec na imieniny do pracy. Moje pytanie brzmi: jeśli będę postępować zgodnie z Pani przepisem to mi się uda? Czy ciasto jest na pewno bez jajek i czy nie jest za słodki? Mam zamówiony swojski ser. I jeszcze jedno: najlepiej na jakiej blaszce go upiec, żeby prezentował się efektownie ( chodzi mi o wielkość blachy. Dziękuję za pomoc i przesyłam pozdrowienia.
UsuńWitam serdecznie! Ciasto kakaowe jest na pewno bez jajek (wiele kruchych tak się właśnie robi). Serniczek nie jest zbyt słodki, a piec go należy w tradycyjnej prostokątnej blasze. Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki, żeby się ciasto udało :)
UsuńWitam super przepisy! Szukalam przepisu na skubaniec ,znalazłam na Waszym blogu.Mam nadzieje że mi się uda.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńA mnie ciekawi czy pani Ewa ma męża? Marzy mi się taka piękna kobieta :) Janusz (50 lat, kocha gotować, ponowny kawaler). Proszę odpisać :)
OdpowiedzUsuńWitam Panie ! Fantastyczna stronka ! Pozdrawiam Oskar :)
OdpowiedzUsuń"Wpadlam" na Pan blog przypadkowo.... Jestem pod wrazeniem... Serdeczne, szczere dzielenie sie przepisami. Sadze, ze jest to czesc osobowosci Pan, otwartych na innych ludzi. Tak prosze trzymac! Bede "kukac" na ten interesujacy blog od czasu do czasu, aby ubogacic menu w naszym domu.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplo z New York.
Aniela
Jestem facetem pracujacym i mieszkajacym ppoza granica polski, i mialem smak na groszek z marchewka, taki jaki mama robila i.....udalo sie, dzieki fotka i jasnym opisa...dzieki sedeczne...mniam...mniam... :-)
OdpowiedzUsuń