7 maja 2015

SURÓWKA DO KEBABA


Polski kebab znacząco różni się od tego podawanego na Wyspach. Muszę też przyznać, że właśnie ten nasz jest dla mnie smaczniejszy. Nie ma jednego przepisu na surówkę do kebaba, ale ta dzisiaj prezentowana przeze mnie jest dla nas najsmaczniejsza i kryje w sobie mnóstwo fajnych smaków. 

Przepis ze zdjęciami krok po kroku.

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka kukurydzy
  • pół małej cebuli (najlepiej czerwonej)
  • około 5 średnich ogórków konserwowych lub kiszonych
  • 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • około 3 łyżek jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

1. Kapustę pekińską pokrój według instrukcji: klik! 
2. Paprykę, cebulę i ogórki pokrój w średnią kostkę. 
3. Dodaj do warzyw odsączoną kukurydzę.


4. W osobnej miseczce wymieszaj majonez, jogurt i czosnek, a następnie zalej sosem warzywa. Wymieszaj.


5. Dopraw solą i pieprzem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz