18 maja 2015

TOSTY Z MOZZARELLĄ, POMIDORAMI I PESTO


Zapraszam do wypróbowania jednych z moich ulubionych kanapek na ciepło.

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).


Składniki:

  • pesto bazyliowe (przepis)
  • mozzarella
  • pomidory, sparzone i bez skórki (można użyć też suszonych)
  • dowolne pieczywo
  • sól (ewentualnie, jeśli pesto jest mało słone)


Wykonanie:

1. Posmaruj obie kromki pesto.
2. Ułóż na jednym pieczywie pomidory i ser, a następnie przykryj je drugą kromką.
3. Opiekaj do zezłocenia.

Smacznego :)

1 komentarz: