19 czerwca 2013

CHLEBEK Z MASŁEM CZOSNKOWYM I ŻÓŁTYM SEREM



Tego typu chlebek podbił internet. To fantastyczny pomysł na spotkanie ze znajomymi przy piwie. 
Polecam, bo to danie szybkie i efektowne. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 





Składniki: 

  • 1 bochenek chleba
  • masło czosnkowo-pietruszkowe (przepis)
  • żółty ser


Wykonanie:


1. Nadkrój chleb w poprzek na kromki.



2. Przekrój chleb na ukos. 


3. Wewnętrzne ścianki chlebka posmaruj masłem czosnkowo-pietruszkowym


4. Wyłóż ścianki plastrami sera żółtego. 


5. Piecz chleb w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do rozpuszczenia sera. 


21 komentarzy:

  1. Robiłam podobną przekąskę, ale z użyciem bułek. Wyśmienity i pyszny sposób na szybką przekąskę, zwłaszcza na niespodziewanych gości :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też się napatrzyłam na te zdjęcia w internecie.. świetnie wyszedł! Jeśli nadarzy się taka okazja, na pewno przygotuję podobny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kurczę od jakiegoś czasu zabieram się za taki chlebek i jakoś się zabrać nie mogę. Twój wygląda ekstra :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Olu, też juz kiedyś to wypatrzyłam na Pinterest i zaznaczyłam do zrobienia. Wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jaki genialny!
    Uwielbiam czoasnek, a ten ciągnący się ser najlepszy;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo sprytne! Faktycznie to dobry zestaw do piwa i dodatkowo łatwo go transportować :)

    OdpowiedzUsuń
  7. zawsze mi się podobał, szczególnie te ciągnące się zdjęcia ;D

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetne:-), koniecznie do wypróbowania:-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Prezentuje się zachwycająco :)

    OdpowiedzUsuń
  10. od dawna sie przymierzam i jakoś brak okazji.

    OdpowiedzUsuń
  11. jeszcze tylko domowy chleb i się rozpływam przy takim daniu :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Mniam, robiłam podobną wersję i była bardzo popularna :)

    OdpowiedzUsuń
  13. wygląda apetycznie :)) pytanie do tych, którzy już robili; Jak długo piecze się taki chlebek?

    OdpowiedzUsuń