Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło).
Składniki:
- pół kostki dobrego masła, miękkiego
- 4 łyżki natki pietruszki, drobniej pokrojonej
- 3 duże ząbki czosnku (lub 4 małe), przeciśnięte przez praskę
- pieprz
- sól
- odrobina oliwy (opcjonalnie, jeżeli chcemy, aby masło było bardziej płynne)
Wykonanie:
1. Wszystkie składniki włożyć do blendera i zmiksować.
2. Takim masłem można smarować chleb przed zrobieniem z nich grzanek lub małe kosteczki masła serwować na gorącym mięsie, aby dodać mu smaku.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz