19 czerwca 2013

MASŁO CZOSNKOWO-PIETRUSZKOWE



Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

Składniki:


  • pół kostki dobrego masła, miękkiego
  • 4 łyżki natki pietruszki, drobniej pokrojonej
  • 3 duże ząbki czosnku (lub 4 małe), przeciśnięte przez praskę
  • pieprz
  • sól
  • odrobina oliwy (opcjonalnie, jeżeli chcemy, aby masło było bardziej płynne)


Wykonanie:

1. Wszystkie składniki włożyć do blendera i zmiksować.



2. Takim masłem można smarować chleb przed zrobieniem z nich grzanek lub małe kosteczki masła serwować na gorącym mięsie, aby dodać mu smaku.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz