Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło).
Przepis na masę pochodzi ze strony: klik!
Składniki na masę:
- 250 gramów sera mascarpone
- 200 gramów konfitury różanej (z płatków róży)
- około 2 garści migdałów w płatkach
- płatki róży (do dekoracji)
Wykonanie:
1. Upiecz spód mazurka według przepisu: Kruche ciasto na mazurki.
2. Połącz ze sobą mascarpone i konfiturę (można włożyć masę na chwilę do lodówki, aby była gęściejsza).
3. Upraż na patelni migdały.
Smacznego :))
Robiłam wszystkie mazurki z tego samego źródła co Twoja masa:-), są boskie, ten różany również, ma wyjątkowy smak, bardzo nam smakował:-)
OdpowiedzUsuńTeż się przymierzałam w tym roku do mazurka różanego, ale nie zdążyłam niestety, bo zaraz wyjeżdża, a tam nie ma piekarnika
OdpowiedzUsuńBardzo elegancki i piękny oczywiście :) Pyszności! :)
OdpowiedzUsuń