29 marca 2013

DEKORACYJNE RÓŻE Z CIASTA / MARCEPANU


Dekoracyjne kwiaty sprawdzą się idealnie, jako dekoracja tortów czy kruchych ciast. Do ich wykonania można użyć kruchego ciasta lub marcepanu. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 




Rozwałkuj dość cienko ciasto i wykrój z niego za pomocą kieliszka/szklanki (w zależności od pożądanej wielkości kwiatu) przynajmniej cztery koła. Można też zbudować kwiat z różnych rozmiarów kół. 


Z pierwszego koła zrób rulon i od strony łączenia okryj go drugim kołem. 


Postąp podobnie z pozostałymi dwoma kołami. 


Odkrój łączenie pozostawiając tylko "płatki". 



Ozdób ciasto. 

3 komentarze: