Dekoracyjne kwiaty sprawdzą się idealnie, jako dekoracja tortów czy kruchych ciast. Do ich wykonania można użyć kruchego ciasta lub marcepanu.
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło).
Rozwałkuj dość cienko ciasto i wykrój z niego za pomocą kieliszka/szklanki (w zależności od pożądanej wielkości kwiatu) przynajmniej cztery koła. Można też zbudować kwiat z różnych rozmiarów kół.
Z pierwszego koła zrób rulon i od strony łączenia okryj go drugim kołem.
Postąp podobnie z pozostałymi dwoma kołami.
Odkrój łączenie pozostawiając tylko "płatki".
Ozdób ciasto.
Wesołych Świąt Olu :)
OdpowiedzUsuńTobie również Wesołych i Spokojnych Świąt :))
UsuńSwietne róże! Wykorzystam pomysł :)
OdpowiedzUsuń