29 marca 2013

MAZUREK CYTRYNOWY Z MASCARPONE


Ostatni mazurek na dziś - cytrynowy :). Według mnie najsmaczniejszy. Polecam!

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 



Przepis na spód mazurka znajdziesz: tutaj! Do kruchego ciasta dodałam otartą skórkę z 1 cytryny.
Instrukcje, jak zrobić różyczki znajdziesz: tutaj!

Składniki:

  • 3/4 szklanki lemon curd (przepis)
  • 3/4 szklanki serka mascarpone
  • gotowe beziki do dekoracji
  • pół małego kieliszka likieru cytrynowego (opcjonalnie)


Wykonanie:

1. Upiecz spód i odstaw go do całkowitego ostygnięcia. 
2. Utrzyj krem cytrynowy z mascarpone i likierem. Jeżeli jest zbyt rzadki włóż go na pół godziny do lodówki. 
3. Rozsmaruj krem na spodzie i udekoruj bezikami. 

Smacznego :))

   Cytrynowe wypieki

4 komentarze:

  1. Pysznie wygląda ten mazurek. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękny mazurek, cudowne zdjęcia :) Jestem oczarowana, dzięki za pyszny wpis do mojej akcji na durszlaku :) Wesołego Alleluja!

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękny mazurek, cudowne zdjęcia :) Jestem oczarowana, dzięki za pyszny wpis do mojej akcji na durszlaku :) Wesołego Alleluja!

    OdpowiedzUsuń