Powinnam zapisać się do AM (anonimowi "mangoholicy")...uzależniłam się od tego owocu i jem go praktycznie codziennie...niekiedy trudno go dostać, ale wtedy "poluję" na nie w naprawdę oddalonych sklepach. W związku z tym, że pojawi/pojawiło się na naszej stronie kilka przepisów z mango, postanowiłam przygotować post praktyczny: jak mango pokroić.
Koktajl mango lassi - przepis.
Zdrowy deser z mango i nasionami chia - przepis.
1. W środku mango znajduje się pestka, należy wyczuć jej brzeg nożem i odkroić bok owocu zaraz obok niej.
2. To samo zrób z drugim bokiem.
3. Odkrój miąższ owocu przy pestce, obierz ze skórki.
4. Oba boki natnij wzdłuż i wszerz.
5. Wywiń skórkę. Powstałe kostki odetnij od skórki za pomocą noża.
:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz