Moja wersja twarogu jest idealna na weekend, zdrowa i bardzo smaczna.
A twaróg z natką pietruszki smakuje wprost wybornie!
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło).
Składniki:
- około 300 gramów chudego twarogu
- kilka łyżek śmietany 12%
- kilka łyżek jogurtu naturalnego
- przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku
- pół małej cebuli, drobno poszatkowanej
- 1 duży pomidor (najlepiej malinowy), pokrojony w kostkę
- kilka rzodkiewek
- garść natki pietruszki
- ogórki kiszone, pokrojone w drobną kostkę (wersja na zdjęciach jest bez ogórków)
- sól
- pieprz
Wykonanie:
1. Rozetrzyj twaróg i dodaj do niego śmietanę i jogurt - danie ma mieć konsystencję musztardy.
2. Dodaj pozostałe składniki.
3. Dopraw.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz