Pieczone jabłka to jeden z niewielu deserów na jaki sobie pozwalam. Nie przedstawię tu konkretnego przepisu, a jedynie zdjęcia, jak zrobić takie jabłuszka krok po kroku i czym można je nadziać. Osoby lubiące lody będą zadowolone, bo gorące jabłka smakują z nimi wyśmienicie.
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło).
Garść orzechów (u mnie laskowe) podziel na mniejsze kawałki.
Wymieszaj ze sobą brązowy cukier, cynamon, żurawinę, rodzynki, orzechy i jagody goji.
Nadziej farszem jabłka.
Piecz w rozgrzanym piekarniku do 189-190 stopni. Przed pieczeniem jabłka można zawinąć w folię aluminiową.
Smacznego :)
Wyglądają cudownie, zwłaszcza to pierwsze zdjęcie przykuło moją uwagę... To jeden z najsmaczniejszych, całkiem zdrowych deserów - zwłaszcza na jesień i zimę.
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:D
OdpowiedzUsuńO, bardzo lubię takie jabłuszka, są smaczne :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite te jabłuszka.
OdpowiedzUsuńpiękne, ale gdzie info ile piec takie jabłka?
OdpowiedzUsuńNie podałam ile piec, bo czas pieczenia będzie zależał od gatunku jabłek czy choćby ich wielkości. Gotowe jabłka będą miękkie. Pozdrawiam
Usuń