Cykoriowe łódeczki z łososiem to doskonała przekąska na przyjęcia, choćby na zbliżające się święta czy sylwester.
Wykonanie tej potrawy nie wymaga praktycznie żadnych kulinarnych umiejętności, a pozwala cieszyć się doskonałym smakiem.
Składniki:
- 200 gramów wędzonego łososia
- 1 cykoria
- 1 śmietankowy serek (u nas Almette)
Wykonanie:
1. Podziel cykorię na liście.
2. Każdy z listków posmaruj serkiem, a następnie ułóż na nim skrawki ryby.
3. Ułóż "łódeczki" na talerzu i udekoruj dowolnie (my podaliśmy z czerwoną papryką).
Pozdrawiam Was!
Ewa :)
Bardzo lubię cykorię i w sałatkach i w takich właśnie przystawkach. Cykoria jest bardzo dekoracyjna i dlatego pięknie wygląda podana na stole :) Sprawdziła się ją już kilkakrotnie :)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda to danie i do tego pewnie bardzo smaczne:-)
OdpowiedzUsuńna pewno podam na stół świąteczny!
OdpowiedzUsuń