15 listopada 2013

CYKORIOWE ŁÓDECZKI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM


Cykoriowe łódeczki z łososiem to doskonała przekąska na przyjęcia, choćby na zbliżające się święta czy sylwester.
Wykonanie tej potrawy nie wymaga praktycznie żadnych kulinarnych umiejętności, a pozwala cieszyć się doskonałym smakiem. 




Składniki:

  • 200 gramów wędzonego łososia
  • 1 cykoria
  • 1 śmietankowy serek (u nas Almette)




Wykonanie:

1. Podziel cykorię na liście. 
2. Każdy z listków posmaruj serkiem, a następnie ułóż na nim skrawki ryby.
3. Ułóż "łódeczki" na talerzu i udekoruj dowolnie (my podaliśmy z czerwoną papryką). 

Pozdrawiam Was!

Ewa :)

3 komentarze:

  1. Bardzo lubię cykorię i w sałatkach i w takich właśnie przystawkach. Cykoria jest bardzo dekoracyjna i dlatego pięknie wygląda podana na stole :) Sprawdziła się ją już kilkakrotnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wygląda to danie i do tego pewnie bardzo smaczne:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. na pewno podam na stół świąteczny!

    OdpowiedzUsuń