14 lipca 2015

ZDROWA PASTA KANAPKOWA Z AWOKADO


Pasta z awokado to kolejny już przepis od znajomej Turczynki i po raz kolejny jestem bardzo mile zaskoczona. Raczej nie przepadałam za awokado, ale okazało się, że odpowiednio użyte jest przepyszne.
Pasta z awokado z powodzeniem zastąpi masło i doda oryginalności waszym kanapkom :).

Polecamy!

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).



Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki serka śmietankowego (kanapkowy, Almette lub Philadelphia)
  • 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny (do smaku i przeciw ciemnieniu awokado)
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżka drobno poszatkowanej pietruszki
  • 1 łyżka drobno poszatkowanego koperku



Wykonanie:

1. Zmiksuj awokado (bez pestki i skórki), z czosnkiem i serkiem. Miksuj dosłownie chwilkę.
2. Dodaj pietruszkę i koperek.
3. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
4. Wstaw na godzinę do lodówki.
5. Posmaruj grzanki/kromki pastą i udekoruj warzywami.


Smacznego :)

3 komentarze:

  1. też taką robię:) bardzo lubię pasty z awokado, ostatnio polubiłam również w wersji czekoladowej:)

    OdpowiedzUsuń