Pasta z awokado to kolejny już przepis od znajomej Turczynki i po raz kolejny jestem bardzo mile zaskoczona. Raczej nie przepadałam za awokado, ale okazało się, że odpowiednio użyte jest przepyszne.
Pasta z awokado z powodzeniem zastąpi masło i doda oryginalności waszym kanapkom :).
Polecamy!
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 2 łyżki serka śmietankowego (kanapkowy, Almette lub Philadelphia)
- 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka soku z cytryny (do smaku i przeciw ciemnieniu awokado)
- pieprz
- sól
- 1 łyżka drobno poszatkowanej pietruszki
- 1 łyżka drobno poszatkowanego koperku
Wykonanie:
1. Zmiksuj awokado (bez pestki i skórki), z czosnkiem i serkiem. Miksuj dosłownie chwilkę.
2. Dodaj pietruszkę i koperek.
3. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
4. Wstaw na godzinę do lodówki.
5. Posmaruj grzanki/kromki pastą i udekoruj warzywami.
Smacznego :)
też taką robię:) bardzo lubię pasty z awokado, ostatnio polubiłam również w wersji czekoladowej:)
OdpowiedzUsuńCzekoladowej? Muszę wypróbować :)
UsuńUwielbiam pasty na kanapki :-)
OdpowiedzUsuń