Ostatni raz przygotowałam kotlety drobiowe z serem dobre kilka lat temu, a sam przepis dostałam od koleżanki dekadę temu.
Kotlety najbardziej nam smakują z dipem czosnkowym i pieczonymi ziemniakami.
Polecam przygotować ten bardzo prosty obiad przy najbliższej okazji.
Ewa :)
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło).
Składniki na mniej więcej 7 kotletów:
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 4 łyżki sera żółtego, przetartego na tarce lub drobno pokrojonego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej
- 2 duże ząbki czosnku
- 1 jajko
- garść natki pietruszki, drobno poszatkowanej
- sól
- pieprz
Wykonanie:
1. Pierś pokrój w drobną kostkę.
2. Czosnek przeciśnij przez praskę.
3. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na kotlety i wstaw do lodówki na minimum dwie godziny.
5. Podawaj na ciepło.
Smacznego :)
Robię dzisiaj na obiad! Lubię takie jedzenie, na które składniki zawsze mam w lodówce. Jolanta
OdpowiedzUsuńPani Ewo zrobiłam na obiad i rodzina zachwycona! Naprawdę te kotlety są przepyszne! Już dwa razy je robiłam i dzięki nim przełamałam nudę w kuchni. Pozdrawiam wiosennie z Warszawy, Jolanta
Usuńświetny pomysł:) wykorzystam przepis przy najbliższej okazji:)
OdpowiedzUsuńdawno nie robiłam
OdpowiedzUsuńFajne kotleciki. A ja akurat jakiegoś fajnego przepisu szukam na kotlety z kurczaka.:)
OdpowiedzUsuńJa też takie robię;)) Rodzinka je po prostu uwielbia:)) pozdrawiam Magda
OdpowiedzUsuńPYCHA!!!!!!
OdpowiedzUsuńWłasnie je robie ciekawe jak mi wyjda☺
OdpowiedzUsuń