Każdej Wielkanocy staramy się przygotować jajka w inny sposób. W tym roku będziemy serwować jajka z łososiem, które nam wyjątkowo smakują i świetnie wyglądają na stole.
Kolorowa potrawa skusi biesiadników na 100 %.
Ewa :)
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło).
Składniki:
- 5 ugotowanych na twardo jajek
- 100 gramów plastrów wędzonego łososia
- garść natki pietruszki, drobno poszatkowanej
- majonez
- sól (opcjonalnie, bo łosoś i majonez już są słone)
- pieprz
Wykonanie:
1. Obrane jajka przetnij na pół.
2. Wyciągnij z nich żółtka.
3. Żółtka rozgnieć widelcem i połącz je z niewielką ilością majonezu (masa ma mieć konsystencję pasty), natką i pieprzem.
4. Nakładaj farsz w miejsce żółtek.
5. Łososia pokrój na paski o szerokości około 2,5 cm, a następnie formuj z nich różyczki.
6. Każdą różyczkę lekko wciśnij w farsz.
Smacznego :)
Wyglądają przepięknie! U mnie chyba takie jajka nadziewane też się pojawią :-)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają. Kuszą, tak bardzo, że mam ochotę je zrobić :)
OdpowiedzUsuńteż je bardzo lubię :) z lenistwa często daję kapkę majonezu na ugotowane jajko, łososia i już
OdpowiedzUsuń