Dostałam dzisiaj od brata prezent :). Własne logo :). Mam nadzieję, że się Wam podoba.
Ogromne podziękowania dla Oli z bloga "52 tygodnie w kuchni" za pomoc w rozszyfrowaniu graficznych tajemnic :).
Na obiad kawałek orientalnej wiosny. Mnogość kolorów i smaków wywołuje u mnie wzmożoną produkcję endorfin :)
Zapraszam :)
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).
Składniki:
- 400g schabu, pokrojonego w paseczki
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1/2 zielonej papryki chilli
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 cebula
Składniki na sos:
- 1 łyżka koncentratu z pomidorów
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryczka chili
- 2 łyżki cukru
- 200 ml bulionu
- 1 dymka
Wykonanie (potrawę przyrządzamy w woku):
1. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę.
2. Do zeszklonej cebuli dodaj pokrojone dowolnie warzywa. Smaż je około 2 minut. Wyjmujemy z woka.
3. Na nowa porcję tłuszczu wrzuć i usmaż szybko mięsko (można je wcześniej zamarynować sosem sojowym). 4. Gdy mięso będzie zarumienione dodaj usmażone wcześniej warzywa i dodaj wymieszane składniki sosu.
5. Jak się zagotuje zdejmij z ognia.
6. Podawaj z ugotowanym ryżem :)
:) :) dziekuje, Ty mi pomoglas wiele razy w tajemnicach bloga. schabik wyglada wspaniale i logo juz wiesz, ze rewelacja.
OdpowiedzUsuńBardzo ładne logo, a schab pięknie podany!
OdpowiedzUsuńBardzo fajne logo:) A schabik pierwsza klasa!
OdpowiedzUsuńBardzo wiosenne logo i... bardzo pyszne danie!
OdpowiedzUsuńDekoracja na talerzu, ładne i pomysłowe, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń