Przepis powstał na kanwie wielu innych serników, które piekłam wcześniej. Spód z batonikami twix podpatrzyłam na blogu "Kwestia Smaku".
Już kilka razy na moim blogu pisałam, że nie mieszkam w Polsce. Denerwuje mnie brak dobrego twarogu w polskich sklepach. Owszem można zakupić twaróg i go mielić (nie mam jak), można też kupić ser w wiaderku ... ale uwierzcie, że sernik na nim nie jest dobry...jak można nazywać 2 % ser, smakujący jak jogurt, twarogiem? Serniki robię więc tylko wtedy, kiedy jakaś dobra dusza przywiezie mi dobry serek :). Stało się tak i teraz. Tęskniłam za tym smakiem :).
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).