Pisałam o tym kilkukrotnie, że bardzo lubię piec ciasta warstwowe, które wymagają cierpliwości
i czasu, także nic dziwnego, iż zdecydowałam się przyrządzić kolejnego już Napoleona. Tego typu torty są bardzo popularne u naszych wschodnich sąsiadów.
"Biały Napoleon" jest tortem okazałym i stosunkowo prostym, więc powinny z nim sobie poradzić osoby średnio-zaawansowane w kuchni.
Dla mnie to ciasto ma coś ze smaku ptasiego mleczka...jednym słowem jest przepyszne!
Gorąco polecam!
Podobne przepisy:
Czekoladowy Napoleon -
przepis
Azerbejdżański napoleonek -
przepis
Marlenka -
przepis
Mikado -
przepis
Plaster miodu -
przepis
Przepis ze zdjęciami krok po kroku.
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).