1 grudnia 2010

Frappé z ananasem, pomarańczą i marakują

Uświadomiłam sobie dzisiaj, że jeszcze nie załączałam przepisów na drinki i poncze.
Przepisy pochodzą z kilku książek kucharskich, które posiadam. Były prawdziwą inspiracją. Proste i w sam raz dla osoby, która pija bardzo mało alkoholów. Wszystkie przepisy testowałam i bardzo, ale to bardzo mi smakują!
Każdy przepis będzie dodany w osobnych postach.
Zaczynamy :)

Składniki:


  • 125 ml miąższu marakui
  • 1 średni ananas, pokrojony dość drobno
  • 180 ml soku pomarańczowego
  • 1 łyżeczka drobno utartej skórki pomarańczowej
  • 2 szklanki zmiażdżonego lodu


Wykonanie:

1. Oddziel pestki od miąższu pasji za pomocą sitka. Zachowaj sok i odrobinę pestek.
2. Zmiksuj ananasa z sokiem pomarańczowym i sokiem z pasji.
3. Dodaj skórkę pomarańczową i lód. Zmiksuj.
4. Dodaj pestki.
5. Podawaj w wysokich szklankach.

Smacznego!

Amore Del Tropico

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz