Przepisy pochodzą z kilku książek kucharskich, które posiadam. Były prawdziwą inspiracją. Proste i w sam raz dla osoby, która pija bardzo mało alkoholów. Wszystkie przepisy testowałam i bardzo, ale to bardzo mi smakują!
Każdy przepis będzie dodany w osobnych postach.
Zaczynamy :)
Składniki:
- 125 ml miąższu marakui
- 1 średni ananas, pokrojony dość drobno
- 180 ml soku pomarańczowego
- 1 łyżeczka drobno utartej skórki pomarańczowej
- 2 szklanki zmiażdżonego lodu
Wykonanie:
1. Oddziel pestki od miąższu pasji za pomocą sitka. Zachowaj sok i odrobinę pestek.
2. Zmiksuj ananasa z sokiem pomarańczowym i sokiem z pasji.
3. Dodaj skórkę pomarańczową i lód. Zmiksuj.
4. Dodaj pestki.
5. Podawaj w wysokich szklankach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz