Te pierogi podbiły serca moich bliskich. Są bardzo delikatne i smaczne.
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło).
Ciasto na pierogi zrobiłam według mojego przepisu: KLIK!
Składniki na farsz:
- 350 gramów łososia wędzonego
- 350 gramów łososia ugotowanego na parze/upieczonego w piekarniku (bez przykrycia)
- 80 gramów ricotty (może być twarożek)
- 1 jajko
- około 5 łyżek tartego parmezanu
- 2 łyżki posiekanego koperku (u mnie natka pietruszki)
- sól
- pieprz
Wykonanie:
1. Ugotowaną rybę podziel na mniejsze kawałki i wyjmij ości. Drobno posiekaj.
2. Równie drobno posiekaj rybę wędzoną.
3. Połącz wszystkie składniki farszu i dopraw do smaku. Jeżeli nadzienie jest rzadkie dodaj więcej parmezanu.
4. Nadziewaj pierogi.
5. Gotuj w delikatnie osolonej wodzie.
Smacznego :))
Muszą być smaczne! Uwielbiam łososia i pierogi , a tu dwa w jednym więc zapewne niebo w gębie!!!
OdpowiedzUsuńFarsz rewelacja!!!!!
OdpowiedzUsuńPieroążki sa pyszne!
OdpowiedzUsuńNajlepiej smakują podsmażane na boczku:)
Witam! Czy zamiast ricotty mozna dodac twarozek łososiowy? Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNie wiem, bo nie znam konsystencji ani smaku tego twarozku. Zawsze mozna sprobowac zrobic kilka pierogow I ocenic.
UsuńWitam! Pierożki wyglądają obłędnie czy można użyć innej ryby świeżej? Np. Pstrąga tęczowego :)
OdpowiedzUsuń