Kilka postów temu pokazałam przepis na pierogi z łososiem. Pomyślałam, że taki farsz (oczywiście lekko zmodyfikowany) byłby idealny na pożywne i zdrowe śniadanie.
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło).
Składniki:
- 200 gramów łososia wędzonego
- 200 gramów łososia ugotowanego na parze/upieczonego w piekarniku (bez przykrycia)
- około 50 gramów ricotty (lub kremowego twarożku)
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki*
- sól
- pieprz
* musiałam pominąć, ponieważ jeden z biesiadników nie lubi natki
Wykonanie:
1. Ugotowaną rybę podziel na mniejsze kawałki i wyjmij ości. Drobno posiekaj lub rozgnieć widelcem.
2. Równie drobno posiekaj rybę wędzoną.
3. Połącz wszystkie składniki farszu i dopraw do smaku. Jeżeli nadzienie jest rzadkie dodaj więcej twarożku/ricotty.
4. Wstaw pastę do lodówki na około godzinę.
5. Podawaj na świeżym pieczywie.
Smacznego :)
Bardzo fajny przepis! Z chęcią z niego skorzystam, bo właśnie szukałam pasty, która będzie smakować mojemu wybrednemu mężowi, a ta własnie na taką wygląda! :) Pozdrawiam, Asia
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty.. super :-)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak domowe pasty na kanapki. Te rybne lubie szczegolnie :)
OdpowiedzUsuńlubię łososia pod każdą postacią!!!Pasta fajna!
OdpowiedzUsuńidealny sposób na początek dnia :)
OdpowiedzUsuń