20 października 2010

Sabzi Polo dla leniuchów...adnotacja do poprzedniego postu

Muszę się do czegoś przyznać...nie zawsze chce mi się szatkować te wszystkie zioła do ryżu. Kupuję wtedy gotowe suszone mieszanki.
Sądzę, że w Polsce może być problem z ich dostaniem, podaję więc linka do sprzedawcy na ebay.co.uk. Nie kupowałam nic od niego, ale ma dużo pozytywnych komentarzy. Cena ziół rozsądna.
O to link: Sabzi Polo na ebay.

Suszone zioła przygotowujemy trochę inaczej od świeżych. Gotujemy wodę - tak około pół szklanki. Przelewamy wodę do rondla. Dodajemy około pół szklanki ziół. Niech pomoczą się w wodzie przez około 15 minut. Po tym czasie odsączamy je z wody i reszta procesu już taka sama, jak przy gotowaniu sabzi polo ze świeżych ziół.

Pozdrawiam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz