Szarlotka to słodki i gęsty koktajl o korzennym posmaku. Jeden z moich ulubionych.
Dlaczego warto jeść jabłka:
Podnoszą odporność
Oczyszczają
organizm z, np. ołowiu i kobaltu.
Wspomagają trawienie.
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).
Składniki na dużą porcję:
- 1 jabłko, w kawałkach
- 0,5 pół mrożone go banana, w kawałkach
- 1 łyżka rodzynek
- 2 daktyle
- 0,75 szklanki mleka migdałowego
- 2 łyżki płatków owsianych
- 3 łyżki wrzątku
- 0,5 łyżeczki przyprawy korzennej
Wykonanie:
1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem i odstaw na kilka minut.
2. Do płatków dodaj pozostałe składniki i zmiksuj.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz