Najprostszym wielkanocnym daniem są jajka z majonezem. W naszej rodzinie je uwielbiamy i przygotowujemy nie tylko z okazji świąt, najczęściej na niedzielne śniadania.
Przepisu na to danie w zasadzie nie ma. Wystarczy zaopatrzyć się w ugotowane na twardo jajka, majonez i dowolne dodatki.
Na przepołowione jajka nałóż majonez i udekoruj dowolnie. U nas to najczęściej oliwka, natka pietruszki i czerwona papryka. Majonez można też posypać papryką w proszku/chilli lub pieprzem.
Pozdrawiam Was :)
Ewa
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło).
Liczy się pomysł jak podamy jakieś danie. Pięknie wygląda. Tak podane jajka mogą być ozdobą na stole :)
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie podane tradycyjne jajka.
OdpowiedzUsuńPal licho przepis i same jajka - zdjęcie masz perfekcyjne O_o
OdpowiedzUsuń