24 marca 2014

WIELKANOCNE JAJKA Z MAJONEZEM


Najprostszym wielkanocnym daniem są jajka z majonezem. W naszej rodzinie je uwielbiamy i przygotowujemy nie tylko z okazji świąt, najczęściej na niedzielne śniadania. 

Przepisu na to danie w zasadzie nie ma. Wystarczy zaopatrzyć się w ugotowane na twardo jajka, majonez i dowolne dodatki. 
Na przepołowione jajka nałóż majonez i udekoruj dowolnie. U nas to najczęściej oliwka, natka pietruszki i czerwona papryka. Majonez można też posypać papryką w proszku/chilli lub pieprzem. 

Pozdrawiam Was :)

Ewa

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 


3 komentarze:

  1. Liczy się pomysł jak podamy jakieś danie. Pięknie wygląda. Tak podane jajka mogą być ozdobą na stole :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ładnie podane tradycyjne jajka.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pal licho przepis i same jajka - zdjęcie masz perfekcyjne O_o

    OdpowiedzUsuń