Ostatni mazurek na dziś - cytrynowy :). Według mnie najsmaczniejszy. Polecam!
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 
Przepis na spód mazurka znajdziesz: tutaj! Do kruchego ciasta dodałam otartą skórkę z 1 cytryny.
Instrukcje, jak zrobić różyczki znajdziesz: tutaj!
Składniki:
- 3/4 szklanki lemon curd (przepis)
 - 3/4 szklanki serka mascarpone
 - gotowe beziki do dekoracji
 - pół małego kieliszka likieru cytrynowego (opcjonalnie)
 
Wykonanie:
1. Upiecz spód i odstaw go do całkowitego ostygnięcia. 
2. Utrzyj krem cytrynowy z mascarpone i likierem. Jeżeli jest zbyt rzadki włóż go na pół godziny do lodówki. 
3. Rozsmaruj krem na spodzie i udekoruj bezikami. 
Smacznego :))





Pysznie wygląda ten mazurek. :)
OdpowiedzUsuńależ wygląda słodko :)
OdpowiedzUsuńPiękny mazurek, cudowne zdjęcia :) Jestem oczarowana, dzięki za pyszny wpis do mojej akcji na durszlaku :) Wesołego Alleluja!
OdpowiedzUsuńPiękny mazurek, cudowne zdjęcia :) Jestem oczarowana, dzięki za pyszny wpis do mojej akcji na durszlaku :) Wesołego Alleluja!
OdpowiedzUsuń