7 stycznia 2010

Łatwe babeczki cynamonowo-czekoladowe (English & Polish)



Czy może być coś lepszego na zimowy wieczór niż filiżanka aromatycznej kawy i cynamonowe babeczki?

Składniki

3 jaja
1 szklanka cukru
3 szklanki mąki
1 szklanka oleju
3 łyżki kakao
pół słoika dżemu
cynamon (Tyle ile lubicie. Ja lubię mocno korzenny smak, więc daje około 2-3 łyżeczek)
1 szklanka mleka
2 płaskie łyżeczki sody

Wykonanie

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Wszystkie składniki łączymy za pomocą miksera, tak aby nie było grudek. Przekładamy ciasto do wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą form.
Można do ciasta dodać pokrojone orzechy włoskie.
Babeczki pieką się bardzo szybko.
Podana przeze mnie ilość składników starcza na około 30 babeczek (oczywiście wszystko zależy od średnicy form, jakie posiadacie).
Przestudzone babeczki można udekorować lukrem, polewą czekoladową, bądź nutellą (jak na zdjęciu powyżej).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


I love muffins! My offer for today are cinnamon-chocolate so simple to make muffins. 
Enjoy this great taste! 

Ingredients:

·         
3     3 eggs
·         1 glass of sugar
·         3 glasses of flour
·         1 glass of oil
·         1 glass of milk
·         3 tablespoons of cocoa
·         Half of jam-jar
·         2 teaspoons of baking soda
·         Cinnamon (add how much you prefer, I usually add 2 – 3 teaspoons)
·         Chopped walnuts optionally

Preheat the oven to 180 Celsius degree. All ingredients combine with mixer. Pour the batter into buttered and sprinkled with bread-crumps special baking forms for muffins. Put forms into the oven. They are baked very shortly.
Chilled muffins can be garnished i.e. with chocolate cream, icing or whatever you would like to.
This recipe lasts for approximately 30 muffins. However, it depends how big are your forms. 

2 komentarze: