Parę dni temu zobaczyłam w jednym z supermarketów kurki i oniemiałam ze szczęścia, nadmienię, że W Liverpoolu nie widziałam ich wcześniej. Kupiłam opakowanie i wiedziałam, że niedzielne śniadanie będzie wyjątkowe :)
Przepis ze zdjęciami krok po kroku.
Jeżeli 
przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). 
Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w 
komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).
Składniki na dwie porcje:
- 100 gramów kurek
 - 3-4 jajka
 - pół małej cebuli
 - łyżka masła
 - sól
 - szczypiorek
 
Wykonanie:
1. Najpierw trzeba oczyścić grzyby. Posyp je łyżką soli.
2. Zalej kurki wrzątkiem. 
3. Zamieszaj i poczekaj chwilkę. Na dnie miski zbierze się brud.
4. Delikatnie wybierz z wody grzybki i przepłucz je pod bieżącą, zimną wodą. 
5. Pokrój cebulę na drobniutką kostkę i zeszklij na maśle. Zrób to na małym ogniu, aby nie przypalić masła.
6. Roztrzep jajka i dodaj do nich niewielką ilość soli.
7. Dodaj do cebuli grzyby i smaż je przez kilka minut. 
8. Zalej usmażone kurki jajkami i smaż wciąż mieszając, aż do ich ścięcia.
9. Gotową jajecznicę podawaj posypaną drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego :)
Kocham jajecznicę z kurkami :)
OdpowiedzUsuń