24 listopada 2014

GORĄCA CZEKOLADA O SMAKU PIERNIKOWYM


W poprzednim poście opublikowałam przepis na syrop piernikowy, a dzisiaj pokażę Wam do czego można go użyć. Na chłodne dni nie ma nic lepszego od kubka gorącej czekolady, a taka o posmaku pierników smakuje jeszcze lepiej. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).



Składniki na dwie porcje:


  • 2 szklanki mleka
  • 4-6 łyżek syropu piernikowego lub do smaku (przepis)
  • około 40-45 gramów czekolady 60%
  • łyżeczka esencji waniliowej
  • 2 łyżki kakao w proszku (niesłodzone)
Wykonanie:

1. Wszystkie składniki przełóż do rondla i zagotuj. Mieszaj trzepaczką, aby nie było grudek.


2. Podawaj na gorąco, np. z piankami marshmallows.

Smacznego!


9 komentarzy:

  1. Czekolada z aromatem pierniczkowym... Ależ ona musi nieziemsko smakować!!! I jaki uroczy kubeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o mamo jaka rozpusta:) śliczny kubek

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj, prawdziwy rarytas na te zimowe wieczory :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam zimą filiżankę takiej czekolady:)))

    OdpowiedzUsuń
  5. Super taka czekolada. I w fajnej filiżance.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zima śnieg kominek mróz i gorąca czekolada w kubku:) magia świąt się zbliża.

    OdpowiedzUsuń
  7. Może mieć ciekawy smak. Robiłam z przepisu P. Małeckiego i była okropnie słodka.

    OdpowiedzUsuń