W poprzednim poście opublikowałam przepis na syrop piernikowy, a dzisiaj pokażę Wam do czego można go użyć. Na chłodne dni nie ma nic lepszego od kubka gorącej czekolady, a taka o posmaku pierników smakuje jeszcze lepiej.
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).
- 2 szklanki mleka
- 4-6 łyżek syropu piernikowego lub do smaku (przepis)
- około 40-45 gramów czekolady 60%
- łyżeczka esencji waniliowej
- 2 łyżki kakao w proszku (niesłodzone)
1. Wszystkie składniki przełóż do rondla i zagotuj. Mieszaj trzepaczką, aby nie było grudek.
Czekolada z aromatem pierniczkowym... Ależ ona musi nieziemsko smakować!!! I jaki uroczy kubeczek :)
OdpowiedzUsuńo mamo jaka rozpusta:) śliczny kubek
OdpowiedzUsuńOj, prawdziwy rarytas na te zimowe wieczory :)
OdpowiedzUsuńZapowiada się obłędnie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam zimą filiżankę takiej czekolady:)))
OdpowiedzUsuńMniam, idealna :)
OdpowiedzUsuńSuper taka czekolada. I w fajnej filiżance.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Zima śnieg kominek mróz i gorąca czekolada w kubku:) magia świąt się zbliża.
OdpowiedzUsuńMoże mieć ciekawy smak. Robiłam z przepisu P. Małeckiego i była okropnie słodka.
OdpowiedzUsuń