Myślę, że osoby, które mają doświadczenie w kuchni uznają za zbędne publikowanie na blogu przepisów na np. mizerię, ale pośród czytelników Przepisów Aleksandry jest wiele takich, którzy dopiero stawiają pierwsze kroki w sztuce kulinarnej, więc ten post powstał z myślą o nich.
Bardzo lubię kuchnię polską, prostą i niewymagającą zbyt długiego przesiadywania w kuchni, więc dlatego tyle receptur na tradycyjne dania pojawia się na blogu :).
Przepis ze zdjęciami krok po kroku.
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).
- 4 średnie ogórki
- około 10-12 rzodkiewek
- pół cebuli
- kilka łyżek kwaśnej śmietany
- sól
Wykonanie:
1. Ogórki obierz ze skórki i pokrój na plasterki.
2. Przełóż je na sito i posól, a następnie odstaw na około godzinę.
3. Pokrój rzodkiewki na plasterki.
4. Pokrój cebulę w bardzo drobną kostkę.
5. Wymieszaj warzywa ze śmietaną i dopraw solą.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz