15 lipca 2014

MIZERIA Z RZODKIEWKAMI


Myślę, że osoby, które mają doświadczenie w kuchni uznają za zbędne publikowanie na blogu przepisów na np. mizerię, ale pośród czytelników Przepisów Aleksandry jest wiele takich, którzy dopiero stawiają pierwsze kroki w sztuce kulinarnej, więc ten post powstał z myślą o nich.  
Bardzo lubię kuchnię polską, prostą i niewymagającą zbyt długiego przesiadywania w kuchni, więc dlatego tyle receptur na tradycyjne dania pojawia się na blogu :). 

Przepis ze zdjęciami krok po kroku. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).


Składniki:


  • 4 średnie ogórki
  • około 10-12 rzodkiewek
  • pół cebuli
  • kilka łyżek kwaśnej śmietany
  • sól


Wykonanie:

1. Ogórki obierz ze skórki i pokrój na plasterki. 
2. Przełóż je na sito i posól, a następnie odstaw na około godzinę. 



3. Pokrój rzodkiewki na plasterki. 


4. Pokrój cebulę w bardzo drobną kostkę. 


5. Wymieszaj warzywa ze śmietaną i dopraw solą. 


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz