Każdej Wielkanocy staramy się przygotować jajka w inny sposób. W tym roku będziemy serwować jajka z łososiem, które nam wyjątkowo smakują i świetnie wyglądają na stole. 
Kolorowa potrawa skusi biesiadników na 100 %.
Ewa :)
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 
Składniki:
- 5 ugotowanych na twardo jajek
 - 100 gramów plastrów wędzonego łososia
 - garść natki pietruszki, drobno poszatkowanej
 - majonez
 - sól (opcjonalnie, bo łosoś i majonez już są słone)
 - pieprz
 
Wykonanie:
1. Obrane jajka przetnij na pół. 
2. Wyciągnij z nich żółtka. 
3. Żółtka rozgnieć widelcem i połącz je z niewielką ilością majonezu (masa ma mieć konsystencję pasty), natką i pieprzem. 
4. Nakładaj farsz w miejsce żółtek. 
5. Łososia pokrój na paski o szerokości około 2,5 cm, a następnie formuj z nich różyczki. 
6. Każdą różyczkę lekko wciśnij w farsz. 
Smacznego :) 
Wyglądają przepięknie! U mnie chyba takie jajka nadziewane też się pojawią :-)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają. Kuszą, tak bardzo, że mam ochotę je zrobić :)
OdpowiedzUsuńteż je bardzo lubię :) z lenistwa często daję kapkę majonezu na ugotowane jajko, łososia i już
OdpowiedzUsuń