Ten post czekał na publikację od roku...gdzieś się zawieruszył i dopiero dzisiaj go odnalazłam. 
Zdjęcia nie są powalające...przynajmniej widzę ile zdołałam nauczyć się przez rok. 
Smażone jajka od przynajmniej 10 lat znajdują swoje uznanie wśród naszych wielkanocnych biesiadników. 
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). 
Składniki:
- 6 ugotowanych na twardo jajek
 - 15 dkg wędzonej szynki, pokrojonej w drobną kostkę
 - zielona pietruszka, drobno poszatkowana (ilość dowolna)
 - 2 jajka
 - sól
 - pieprz
 - bułka tarta
 
Wykonanie:
1. Zimne jajka obierz ze skorupek i przekrój na pół. 
2. Wydrąż żółtka do miseczki i rozgnieć je widelcem. 
3. Do żółtek dodaj szynkę, natkę pietruszki, sól, pieprz i majonez (całość ma mieć bardzo gęstą konsystencję, więc majonezu nie dawaj dużo). 
4. W miejsce żółtek nakładaj farsz. 
5. Obtocz jajka w roztrzepanym jajku i następnie obtocz w bułce tartej. 
6. Smaż na rozgrzanym tłuszczu. 
Smacznego :))







wyglądają bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńAle muszą być pyszne! W niedzielę na śniadanie wypróbuję :D Choć korci mnie już dziś na kolację zroić :) jajka uwielbiam w każdej w postaci :D
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł, podoba mi się:-)
OdpowiedzUsuńciekawy przepis, na pewno wypróbuję
OdpowiedzUsuńja podsmażam cebulkę z pieczarkami i ugniatam z żółtkiem. pyyyyszne :)
OdpowiedzUsuńKobietki,czy na koniec to nadziane jajko obtaczacie w całości w surowym jajku i bułce tartej ? Mam na myśli tą część spodnią białka. Smażymy od strony tylko nadzienia ?
OdpowiedzUsuńObtaczamy całe jajko :) Smacznego!
UsuńMuszę zrobić, tak apetycznie wyglądają 😊
OdpowiedzUsuńCiekawy, bo na ciepło. Wykorzystam
OdpowiedzUsuń