Dekoracyjne kwiaty sprawdzą się idealnie, jako dekoracja tortów czy kruchych ciast. Do ich wykonania można użyć kruchego ciasta lub marcepanu. 
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 
Rozwałkuj dość cienko ciasto i wykrój z niego za pomocą kieliszka/szklanki (w zależności od pożądanej wielkości kwiatu) przynajmniej cztery koła. Można też zbudować kwiat z różnych rozmiarów kół. 
Z pierwszego koła zrób rulon i od strony łączenia okryj go drugim kołem. 
Postąp podobnie z pozostałymi dwoma kołami. 
Odkrój łączenie pozostawiając tylko "płatki". 
Ozdób ciasto. 






Wesołych Świąt Olu :)
OdpowiedzUsuńTobie również Wesołych i Spokojnych Świąt :))
UsuńSwietne róże! Wykorzystam pomysł :)
OdpowiedzUsuń