28 marca 2014

JAJKA FASZEROWANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM


Każdej Wielkanocy staramy się przygotować jajka w inny sposób. W tym roku będziemy serwować jajka z łososiem, które nam wyjątkowo smakują i świetnie wyglądają na stole. 
Kolorowa potrawa skusi biesiadników na 100 %.

Ewa :)

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 



Składniki:

  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • 100 gramów plastrów wędzonego łososia
  • garść natki pietruszki, drobno poszatkowanej
  • majonez
  • sól (opcjonalnie, bo łosoś i majonez już są słone)
  • pieprz



Wykonanie:

1. Obrane jajka przetnij na pół. 
2. Wyciągnij z nich żółtka. 
3. Żółtka rozgnieć widelcem i połącz je z niewielką ilością majonezu (masa ma mieć konsystencję pasty), natką i pieprzem. 
4. Nakładaj farsz w miejsce żółtek. 
5. Łososia pokrój na paski o szerokości około 2,5 cm, a następnie formuj z nich różyczki. 
6. Każdą różyczkę lekko wciśnij w farsz. 

Smacznego :) 

3 komentarze:

  1. Wyglądają przepięknie! U mnie chyba takie jajka nadziewane też się pojawią :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wyglądają. Kuszą, tak bardzo, że mam ochotę je zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. też je bardzo lubię :) z lenistwa często daję kapkę majonezu na ugotowane jajko, łososia i już

    OdpowiedzUsuń