6 stycznia 2010

Twaróg inaczej (English & Polish)


















Tak przygotowany twaróg jest numerem jeden w mojej rodzinie. Pozwala na zabawę składnikami. Przedstawiona przeze mnie wersja jest moją ulubioną.

Składniki

Kostka twarogu
2 średnie ogórki kiszone
2 pomidory
drobno pokrojona nać pietruszki
pół małej cebuli
sól, pieprz
śmietana 12%

Wykonanie

Pomidory i ogórki kroimy na niezbyt drobne kawałki. Cebulę drobno szatkujemy. Wszystkie składniki z przepisu wkładamy do miski. Mieszamy ze sobą.

Moja mama do tego twarogu dodaje trochę przeciśniętego przez praskę czosnku. Ogórka kiszonego można zastąpić świeżym.

Twaróg można podawać z jeszcze ciepłym chlebem czosnkowym.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


This is number one breakfast in my family! So delicious and refreshing. Maybe you will have problem to find one ingredient - polish sour cucumber, but you can easily replace it with fresh cucumber. 

Lets start! 

Ingredients

2 medium tomatoes
Cottage cheese (if you will buy dry one you need to buy also sour cream)
Half of small onion (instead onion you can buy chives)
Fresh parsley (chopped)
Salt
Pepper
Garlic (optional)
Radish
3 medium traditional Polish sour cucumbers ("ogorek kiszony". You can buy it in every Polish shop.)


1. Cut tomatoes and cucumbers into not very small pieces. 
2. Chop onions to small pieces. 
3. All components of the salad put into a bowl.
4. Mix together and season to your taste.
5. Cottage cheese can be served with fresh baked garlic bread.

Bon Apetit!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz