Idealny sos do kanapek, tostów, pieczeni czy tortilli. Uwielbiam ten sos z kotletami mielonymi.
Nie dodaję soli do tego sosu, ponieważ majonez jest wystarczająco słony.
Składniki
- Pół szklanki majonezu
- Pół szklanki śmietany
- Pół szklanki jogurtu naturalnego
- 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
- Dwie łyżki posiekanej natki pietruszki, bardzo drobno poszatkowanej
- Pieprz
- Sól (opcjonalnie)
- Papryka słodka w proszku (opcjonalnie)
Zmieszaj wszystkie składniki ze sobą. Przed podaniem włóż na trochę do lodówki.
Smacznego!
Sos czosnkowy kocham- pasuje do bardzo wielu potraw;)
OdpowiedzUsuńdo pieczeni! pysznie..
OdpowiedzUsuńUwielbiam do pizzy i sałatek. Najlepszy sos !
OdpowiedzUsuń@emma001 Dokladnie. Najlepszy do pizzy!!! W Anglii nie ma tego zwyczaju jadania pizzy z sosami. Ubolewam nad tym ;).
OdpowiedzUsuńPychota:)
OdpowiedzUsuńSą dwa najlepsze sosy czosnkowe jakie w życiu jadłem. W moim byłym miejscu pracy zwanym Bar Kmar w Gdańsku oraz Twój :)
OdpowiedzUsuń