31 grudnia 2013

PLACKI ZIEMNIACZANE Z KREMOWYM SOSEM PIECZARKOWYM



Na dzisiejszy ostatni obiad w 2013 roku postanowiłam zrobić nasze ulubione danie, czyli delikatny sos pieczarkowy i chrupiące placki ziemniaczane.
Ta prosta i smaczna potrawa uszczęśliwi amatorów polskiej kuchni :). 

Przepis ze zdjęciami krok po kroku. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 


27 grudnia 2013

PIECZONY SERNIK Z MASCARPONE i KONKURS "WSPÓLNE PIECZENIE"


Na naszą skromną Wigilię przygotowaliśmy w tym roku przepyszny sernik, który dzięki dodatkowi mascarpone jest niezwykle delikatny i wilgotny. 
Przepis bazowy dostałam od mamy. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

16 grudnia 2013

ŚWIĄTECZNE PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI


Paszteciki krucho-drożdzowe pojawiły się na naszej Wigilii rok temu. W zeszłym roku zapomniałyśmy dodać przepis na blogu, więc pojawia się w tym. Mam nadzieję, że będą Wam smakować. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

12 grudnia 2013

ŚWIĄTECZNA KOSTKA ALPEJSKA


Postanowiłam upiec kostkę alpejską, która smakowałaby świętami, więc zamknęłam w niej korzenne przyprawy i pomarańcze. Muszę przyznać, że ciasto wyszło wyśmienite (wiem wiem, że nie brzmi to zbyt skromnie :) ), mocno nasączone, delikatne i słodkie.

Kostka jest wypiekiem bardzo słodkim, więc weźcie to pod uwagę przed jej upieczeniem. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

9 grudnia 2013

ŚWIĄTECZNA OZDOBA Z POMARAŃCZY I GOŹDZIKÓW



Już kilka razy wspominałam na blogu, że ze świętami najbardziej kojarzy mi się zapach pomarańczy.

  Moją ulubioną i pachnącą ozdobą domu są pomarańcze z wbitymi w nie goździkami. Na owocach możemy tworzyć dowolne wzory, a ja najbardziej lubię paseczki. Dodatkowo każdy owoc przyozdabiam kolorową wstążką.
Pomarańcze układam na dużej paterze.



:)

28 listopada 2013

Do wygrania 3 książki: "Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów"!


"Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów" to kolorowa książka pełna przepisów na lukry, kremy, czy śliczne dekoracje wypieków. Z taką pomocą na pewno zaskoczycie swoich bliskich pięknym ciastem. 

Konkurs jest prościutki i nie sprawi nikomu większego problemu. 
Chciałabym się dowiedzieć jaki jest Twój ulubiony świąteczny wypiek. Mile widziane są zdjęcia i przepisy. 



Odpowiedzi na pytanie można napisać w komentarzach pod postem (proszę podać swój adres mailowy, abym mogła się skontaktować w przypadku wygranej), na mojego maila a.rybinska@gmail.com lub na facebooku: konkurs




W Mikołajki wieczorem ogłoszę trzech zwycięzców.

Nagrody ufundowało wydawnictwo RM, za co gorąco dziękuję :). 


Nagrody mogę wysłać tylko na terenie Polski. 

Powodzenia!

07/12/2013 Wyniki :)

Było nam niezmiernie trudno wybrać zwycięzców. Wszystkie Wasze propozycje były niezwykle smaczne i kilka na pewno wypróbuję. 

Książką "Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów" będą cieszyć się trzy Panie:

1. Martyna Krawiec, keks cioci Aliny
2. Alina Waliczek, piernik przekładany powidłami i marcepanem
3. Michalina B., Panettone

Za chwilę wysyłam maila z gratulacjami i z prośbą o adres do wysyłki 

Gratulujemy!

Ewa i Aleksandra :)

23 listopada 2013

SERNIK Z KREMEM POMARAŃCZOWYM I PIERNIKOWYM SPODEM


Zapachy budzą nasze wspomnienia...dla mnie zapach pomarańczy przypomina święta i to właśnie pomarańczowe desery lubię przygotować na Boże Narodzenie najbardziej. 
Do mojego dzisiejszego sernika potrzebny będzie krem pomarańczowy (pomarańczowy curd), na który przepis podałam wcześniej na blogu. 
Do masy serowej nie użyłam cukru, ponieważ krem pomarańczowy i biała czekolada nadadzą ciastu odpowiedniej słodyczy.

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

22 listopada 2013

POMARAŃCZOWY CURD (krem pomarańczowy)


Cytrynowy curd (lemon curd) lubię, ale pomarańczowy wręcz uwielbiam (smakuje jak moje ukochane lody pomarańczowe). Taki lekki owocowy krem można użyć do deserów: polania lodów, przełożenia ciast, wypełnienia tart, itd. Nam jednak najlepiej smakuje wyjadany łyżeczką wprost ze słoiczka :). 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

20 listopada 2013

CIASTO LATTE MACCHIATO


Uwielbiamy w rodzinie kawowe ciasta. Latte macchiato okazało się przepyszne! Jest wilgotne, delikatne, a masa z mleka w proszku smakuje wprost nieziemsko. Na święta będzie idealne :).

Gorąco polecamy ten wypiek.  

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

16 listopada 2013

CIASTO Z LEKKĄ MASĄ CYTRYNOWĄ


A o to i nasza pierwsza słodka propozycja na zbliżające się święta. Ubite mascarpone z kremówką tworzy niesamowicie delikatną masę. Wszyscy domownicy byli jej smakiem zachwyceni. 
Bardzo podobną masę przygotowuje Anna Starmach w swoim przepisie na tartę. 
Naprawdę polecam ten wypiek. Nie zawiedziecie się!

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

15 listopada 2013

CYKORIOWE ŁÓDECZKI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM


Cykoriowe łódeczki z łososiem to doskonała przekąska na przyjęcia, choćby na zbliżające się święta czy sylwester.
Wykonanie tej potrawy nie wymaga praktycznie żadnych kulinarnych umiejętności, a pozwala cieszyć się doskonałym smakiem. 

13 listopada 2013

Książka do kawy: "Kuchnia polska. Gotowanie w 20, 30, 40, 50 minut" Ewy Aszkiewicz


W zabieganym świecie bardzo trudno jest wygospodarować czas na przygotowanie pożywnego posiłku, jemy byle jak, byle gdzie. Czasami po pracy mam tylko siłę na zrobienie sobie prostej kanapki. A przecież życie mamy jedno i powinniśmy jeść dania zdrowe, ciekawe i urozmaicone. Jak dokonać tego w zwariowanych i szybkich czasach, takich jak nasze? Musimy nauczyć się wykorzystywać chwile, a książka Ewy Aszkiewicz "Kuchnia polska. Gotowanie w 20, 30, 40, 50 minut" pomoże nam wszystko zaplanować. 


Książka podzielona jest na rozdziały odpowiadające czasowi, który potrzebny jest do przygotowania potraw. Mamy więc przepisy dla osób bardzo zapracowanych (lub bardzo rozleniwionych, a chcących dobrze zjeść :)), gdzie 20 lub 30 minut w zupełności wystarczy, by po upływie tego czasu cieszyć się talerzem pełnym dobrego jedzenia. 
Pozostałe dwa rozdziały (dania w 40 i 50 minut) zawierają receptury, które możemy wykonać kiedy mamy odrobinę więcej czasu. 
Każdy rozdział został podzielony na podrozdziały: przekąski, zupy, dania główne, desery i napoje. Dzięki temu jest bardzo łatwo znaleźć dokładnie to, czego szukamy. Kolejnym ułatwieniem jest podział na rozdziały z boku książki.


Kuchnia polska jest niezmiernie bogata i tak naprawdę bardzo mało o niej wiemy. Lubię wszystkie książki Ewy Aszkiewicz za różnorodność potraw i za wiedzę, którą chętnie dzieli się z czytelnikami. 
"Gotowanie w..." ma jeszcze jedną zaletę: przemawiające do poczucia mojej estetyki (i żołądka) zdjęcia, które naprawdę zachęcają do zabrania się za patelnie i garnki. 



Na 400 stronach pełnych kolorów i fotografii każdy znajdzie dania odpowiadające jego wymaganiom i smakowi. 

"Kuchnia polska. Gotowanie w 20, 30, 40, 50 minut" została wydana przez wydawnictwo Publicat S.A.

12 listopada 2013

LECZO Z CHORIZO I CUKINIĄ


Leczo przygotowałam latem i zupełnie zapomniałam, żeby opublikować przepis! Naprawdę jestem roztrzepana :). 
Moje leczo nie przypomina zupy, jest pikantne, gęste i naprawdę rozgrzewa. Zapraszam :)

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

MAC & CHEESE, CZYLI GORĄCY MAKARON Z SEREM NA JESIENNE DNI


Na pewno nie nazwę tego dania dietetycznym. Macaroni & Cheese syci, ogrzewa i poprawia nastrój. Raz na jakiś czas można sobie na taki obiad pozwolić.
Amerykanie przepadają za tą serową bombą kaloryczną i robią ją w różny sposób, pieką, gotują, dodają mięso, warzywa, itd. Ile domów tyle przepisów.

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

29 października 2013

SZARLOTKA Z BUDYNIOWĄ PIANKĄ



Jednym z nielicznych powodów do tolerowania jesieni jest sezon na jabłka. Te pyszne i sycące owoce stanowią obecnie podstawę mojej diety. Wprost nie mogę się nimi najeść :). 
Ciasta z jabłkami są także jednymi z moich ulubionych. Dzisiejsza szarlotka z budyniową pianką zachwyci osoby, które lubią delikatne wypieki. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

KARPATKA



Choć prezentowałam już rodzinny przepis na karpatkę na blogu, to postanowiłam zrobić nowe zdjęcia i ponownie opublikować recepturę.
Karpatkę uwielbiamy w naszym domu wszyscy. Ciasto rosło mi, jak szalone (chyba po raz pierwszy aż tak) :).
Z ciasta parzonego na karpatkę można też zrobić pyszne ptysie czy eklerki :).

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

23 października 2013

ROGALIKI KRUCHO-DROŻDŻOWE


Jesień kojarzy mi się z ciepłą herbatą, ciekawą książką, kocem i rogalikami drożdżowymi. Zapraszam na jeden z moich ulubionych przepisów :). 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

14 października 2013

BABKA MURZYNKOWA



Przepis na to ciasto jest w naszej rodzinie już kilkadziesiąt lat i pomimo upieczenia setek słodkości to uważam, że jest to najlepszy wypiek jaki kiedykolwiek jadłam. Babka jest wilgotna, delikatna i jeszcze nigdy nie wyszedł mi zakalec. Robiłam już z tego przepisu babeczki, torty, a teraz przyszedł czas na babkę. 
Polecam :)

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 


2 października 2013

PIECZONE NÓŻKI Z HARISSĄ I CZOSNKIEM


Zapraszam na pysznego kurczaka o orientalnym smaku. Jeżeli nie posiadacie w domu harissy to można zastąpić ją mieszanką chilli w płatkach, kuminu, nasion kolendry (najlepiej rozetrzeć składniki w moździerzu). 
Kurczaka podałam z pieczonymi ziemniakami i khyar bi laban (libańska mizeria). 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

1 października 2013

SERNIK NA ZIMNO Z CIASTECZKAMI OREO


Serniczki Oreo robiłam jeszcze podczas wakacji w Polsce. Wszystkim bardzo smakowały, ale u mnie i tak pierwsze miejsce mają serniki z owocami. 
Poniższy przepis jest na tortownicę o średnicy 23 cm. Jak widać na zdjęciach przygotowałam sernik w postaci małych deserków. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

17 września 2013

WANILIOWY SERNIK NA ZIMNO Z WIŚNIAMI I GALARETKĄ Z MANGO


Ciasto powstało na prośbę Komendanta Ochotniczej Straży Pożarnej z przepięknej wsi Lubieszewo na Żuławach Wiślanych. Rodzina Grzegorza jest zaprzyjaźniona z moją, więc w przeddzień mojego wylotu do Wielkiej Brytanii zrobiliśmy sobie prawdziwą ucztę. Raczyliśmy się różnymi specjałami, między innymi niesamowicie smacznymi pieczonymi ziemniaczkami z sosem czosnkowym i kotletami drobiowymi z pieczarkami i żółtym serem. 

Pozdrowienia dla Anny, Grzegorza, Izy, Kamili, Łukasza i małej Wiktorii :). 

Przed wylotem jest zawsze dużo bieganiny, załatwiania ostatnich spraw, więc zdjęcia sernika też nie są doskonałe. Przede wszystkim nie ma na nich całej galaretki. W obawie, że ściemni się na dworze zanim stężeje na czas polałam sernik tylko odrobiną galaretki z mango. Chciałam mniej więcej przedstawić wam, jak ciasto wyglądało. 

Sernik powstał na kanwie mojego ulubionego sernika kokosowo-malinowego

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

11 września 2013

CIASTO KANTYCZKA


Kantyczka jest ciastem wyjątkowo wilgotnym (dzięki dużej ilości dżemu) i naprawdę dekoracyjnym. Jest to wypiek idealny na jesienne i zimowe dni, kiedy mało już owoców. 
Kantyczka to ciasto niespodzianka - nigdy nie wiadomo, jak podczas pieczenia ułożą się warstwy i jaki powstanie wzór. Jeśli interesuje Was pochodzenie nazwy tego ciasta, to dowiedziałam się tylko tego, że słowo "kantyczka" oznacza rodzaj pieśni religijnej. 

W mojej kuchni zawsze stosuję jajka z wolnego chowu, co moim zdaniem przekłada się na smak i wartości zdrowotne potraw. Dobre jajka są szczególnie ważne do wypieków. Dzięki nim biszkopty rosną wysokie, a kremy są delikatne i pyszne. Radzę wybierać jajka z rozwagą i świadomie. Kantyczkę upiekłam na jajkach firmy Farmio, z których jestem bardzo zadowolona. Smakują dobrze i mają żółciutkie żółtka. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 


SCHABOWE A'LA JASKÓŁCZE JAJA



Schabowe a'la jaskółcze jaja to kolejne danie, które pozwoliło mi przetestować jaja Farmio. Podobnie, jak przy przygotowaniu tortilli z ostrą salsą, tak i teraz pozytywnie oceniam smak jajek i kolor żółtek. Do testów ponownie wybrałam duże jajka i od kur z wolnego chowu. 

Moja dzisiejsza propozycja sprawdzi się na uroczystym obiedzie i na Wielkanoc. Można też plastry takiego kotleta wykorzystać do kanapek. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

10 września 2013

TORTILLA Z SALSĄ NA OSTRO I JAJKAMI FARMIO


Kukurydziane tortille z bardzo ostrą salsą są popularne w takich krajach, jak Meksyk czy Nikaragua. Robi się je niezwykle szybko i można dowolnie zamieniać składniki z salsy (np. dodając kukurydzę czy fasolę). 
Na wierzchu huevos rancheros króluje sadzone jajko. Wybór jajek w sklepach jest ogromny i czasami bardzo trudno zdecydować się, które kupić. Firma Farmio poprosiła mnie o przetestowanie ich jajek. Wybrałam duże i z wolnego wybiegu. Muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona, ponieważ jajka smakowały naprawdę dobrze, a żółtko było żółciutkie. 


Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

5 września 2013

BOTWINKA


Udało mi się w tym roku przyjechać na urlop do Polski latem. Mnogość warzyw i owoców na targach powoduje, że aż chce się szaleć w kuchni. 
Postanowiłam ugotować jedną z moich ukochanych zup, czyli botwinkę. Aż szkoda, że tak rzadko mam okazję ją jeść. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

25 sierpnia 2013

DŻEM AGRESTOWY Z SOKIEM Z CZARNEGO BZU


Ostatnio mam tyle pracy, że nie udaje mi się publikować postów na czas. Na zrobienie dżemu agrestowego już jest chyba za późno, ale na przyszły rok przepis będzie jak znalazł. Bardzo lubię połączenie bzu z agrestem. Jest to dżem idealny do słodkich, np. kruchych babeczek czy rogalików. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

19 sierpnia 2013

KRUCHE CIASTECZKA O SMAKU BAKLAVY



Bliskowschodnie słodkości są wyjątkowe, często bardzo słodkie. Po zjedzeniu kawałka baklavy rzeki endorfin wypełniają nasze dusze. Czym pachną kraje Lewantu? Oczywiście pistacjami, miodem i różą. Dosłownie parę dni temu znalazłam przepis na ciastka doskonałe, bo zainspirowane baklavą, ale dużo mniej słodkie...takie bardziej europejskie. 

Polecam, bo nie są trudne, a smakują wyjątkowo.

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

17 sierpnia 2013

PIZZA MARGHERITA Z RUKOLĄ (NA GRUBYM SPODZIE)


Dlaczego "Margherita"? W 1886 roku włoska królowa Małgorzata Sabaudzka (Margherita di Savoia) odwiedzała Neapol. Na jej cześć przygotowano pizzę w kolorze włoskiej flagi (zielony kolor symbolizowała bazylia, biały mozzarella, a czerwony pomidory). Ten rodzaj pizzy znany był w Neapolu już wcześniej, ale dobry chwyt reklamowy, jakim zaiste jest nazwanie dania na cześć królowej, spowodował spopularyzowanie pizzy we Włoszech, a potem i na całym świecie. 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 

Małgorzata Sabaudzka (zdj. ze strony: http://theharlow.net)

Pizza Margherita jest moją ulubioną. Uwielbiam ją za prostotę i genialny smak (pod warunkiem, że została zrobiona z naprawdę dobrych składników). Tradycyjna Margherita przygotowywana jest z bazylią, ale czasami lubię zjeść ją z rukolą. 

Wszystkie elementy do wykonania Margherity publikowałam już wcześniej na blogu, więc teraz tylko podzielę się z Wami linkami:

1. Przepis na ciasto (moje ulubione, na bazie ciepłej wody gazowanej). Ciasto zrobiłam ciut grubsze niż zwykle. 
2. Pomidorowe sosy do pizzy: sos pomidorowy wersja 1 lub sos pomidorowy wersja 2. Podczas gotowania sosu polecam wrzucić do niego połamaną gałązkę z pomidorowego krzaczka. Zamknięte są w niej najlepsze pomidorowe aromaty. 
3. Dodatkowo potrzeba zaopatrzyć się w mozzarellę, rukolę i małe pomidorki.  


14 sierpnia 2013

Podsumowanie akcji "Ciasta Świata Wielkanoc 2013"

Witajcie!

Przepraszam za długą zwłokę w podsumowaniu akcji i szybciutko nadrabiam zaległości. 
Chciałam bardzo podziękować wszystkim, którzy wzięli udział w prowadzonej przeze mnie zabawie. Wasze przepisy były niesamowite i bardzo wzbogaciłam swoją wiedzę o kulinariach innych krajów. 
Mam nadzieję, że weźmiecie udział w kolejnych odsłonach akcji :)

Dla zainteresowanych podsumowanie pierwszej zabawy: "Ciasta Świata 2012"