tag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post7429847544483764879..comments2024-03-11T21:13:30.859+01:00Comments on Przepisy Aleksandry: TORT ORZECHOWY Z MASĄ Z BIAŁEJ CZEKOLADYAleksandra Rybinskahttp://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-17503471522776989792014-11-22T11:40:09.055+01:002014-11-22T11:40:09.055+01:00Proszę przeczytać opis wykonania kremu.Proszę przeczytać opis wykonania kremu.Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-56136439210382360062014-11-22T11:20:41.469+01:002014-11-22T11:20:41.469+01:00Dzisiaj trafiłam na ten blog ,chcę upiec ten tort ...Dzisiaj trafiłam na ten blog ,chcę upiec ten tort lubimy orzechy mam ich dużo ...ale w przepisie jest 2x po 150 gr białej czekolady ,jedna porcja do polewy a druga gdzie ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-64887240728380619372013-09-25T17:27:02.817+02:002013-09-25T17:27:02.817+02:00Witaj Moniko, bardzo sie ciesze, ze ciasto wyszlo ...Witaj Moniko, bardzo sie ciesze, ze ciasto wyszlo i Wam smakowalo :). Kamien z serca!<br />Zawsze uzywam double cream. Ma naprawde duzo procent tluszczu (zdaje sie, ze ponad 40), wiec szybciutko sie ubija i nie rozpuszcza sie. <br />Pozdrawiam :)Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-21883134695738934692013-09-21T15:03:50.037+02:002013-09-21T15:03:50.037+02:00Witam!
Zapisałam sobie ten przepis kilka tygodni t...Witam!<br />Zapisałam sobie ten przepis kilka tygodni temu, żeby przygotować na imieniny męża. Podczas przygotowań byłam lekko zaniepokojna, bo placki wydawały się dalekie od ideału, a przy składaniu wydawało mi się, że jest za mało kremu, ale... gdy torcik postał w lodówce przez noc, rano okazał się absolutnie fantastyczny! Nie za słodki, mocno orzechowy, niebo w gębie! Dodatkowo otoczyłam go po bokach płatkami migdałów i udekorowałam wierzch. Jest pracochłonny (głównie przez placki), ale naprawdę świetny. Dzięki za ten przepis, udanej soboty :)<br />Pozdrawiam, Monika<br /><br />(przy okazji, ponieważ również mieszkam w UK, używałaś double cream czy whipping, czy jeszcze innej?)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-30808661935992145172013-04-23T17:27:09.107+02:002013-04-23T17:27:09.107+02:00Pani Halino, radziłabym zrobić ten tort jeden dzie...Pani Halino, radziłabym zrobić ten tort jeden dzień wcześniej. Wtedy będzie idealny. To nie było bardzo miękkie ciasto, ale też nie twarde. Nie wiem czy uda się je udekorować fondantem. Musiałaby Pani spróbować.<br />Pozdrawiam :)Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-88945394827108475232013-04-23T17:06:34.507+02:002013-04-23T17:06:34.507+02:00witam, planuje zrobic tort na urodziny,
mam pytan...witam, planuje zrobic tort na urodziny,<br /> mam pytanie czy mozna go zrobic 2-3 dni wczesniej? czy smietanowa masa bedzie nadal dobra?<br />Jeszcze jedno, czy konsystencja ciasta i masy jest dosc twarda? Planuje przybrac tort masa fondant i zastanawiam sie czy tort nie bedzie za miekki.<br />Dziekuje <br />Pozdrawiam HalinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-33669846313913379052012-11-23T20:07:04.304+01:002012-11-23T20:07:04.304+01:00Cieszę się, że się Pani podoba :). Co do masy to b...Cieszę się, że się Pani podoba :). Co do masy to była dość gęsta, więc powinna się nadawać do dekoracji. Moja Mama mieszka w Polsce i robiła tę masę na śmietanie 30% (w UK jest inne nazewnictwo)<br />Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-56135825985993782872012-11-22T21:23:52.102+01:002012-11-22T21:23:52.102+01:00Wspaniały tort, aż ślinka cieknie na sam widok! Za...Wspaniały tort, aż ślinka cieknie na sam widok! Zaciekawiła mnie masa czekoladowo-śmietanowa i mam pytanie, czy ona nadaje się do również do dekoracji? Bardzo proszę o odpowiedź, bo na niedzielę muszę upiec orzechowy tort i właśnie chciałam spróbować z tą masą. A ha i czy może być śmietana łaciata 30%? Pozdrawiam serdecznie ;-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-31352873260020526752012-04-06T20:52:18.756+02:002012-04-06T20:52:18.756+02:00Uff :) Bardzo się cieszę, że ciasto wyszło. Nie zd...Uff :) Bardzo się cieszę, że ciasto wyszło. Nie zdążyłam z odpisaniem na Twoją wcześniejszą wiadomość. Dobrze, że w większości przepisów na ciasta można dowolnie dozować ilości cukru. <br />Pozdrawiam świątecznie :) AleksandraAleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-37142886638893021332012-04-06T18:10:28.967+02:002012-04-06T18:10:28.967+02:00zrobiłam, ciasto przepyszne,choć następnym razem d...zrobiłam, ciasto przepyszne,choć następnym razem dam ciut mniej cukru.no i zrobiłam bez tego kwasku bo nie wiedziała gdzie go wrzucic(to ja o niego pytałam:),byłam w trakcie robienia)zrobiłam go na swoje urodziny:). na pewno wkrótce zrobię go jeszcze razAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-27613532564764002732012-04-01T11:22:20.724+02:002012-04-01T11:22:20.724+02:00Kwasek dodaje się do ciasta, w tym samym momencie ...Kwasek dodaje się do ciasta, w tym samym momencie co mąki. Zaraz poprawię błąd w przepisie. Dziękuję za zwrócenie uwagi :)Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-44028125892413631522012-04-01T11:17:48.373+02:002012-04-01T11:17:48.373+02:00a gdzie dodajemy kwasek?a gdzie dodajemy kwasek?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-79800471207746309992010-12-28T14:56:51.536+01:002010-12-28T14:56:51.536+01:00zachwycil mnie ten tort:) istne cudo:)
orzechowe p...zachwycil mnie ten tort:) istne cudo:)<br />orzechowe placki i masa z czekolady... pycha:)<br />pozwolisz, ze i ten przepis sobie zapisze:)agahttps://www.blogger.com/profile/07312016542763207795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-4372546089927873422010-12-26T14:33:12.173+01:002010-12-26T14:33:12.173+01:00Po prostu...wow. Jedyne co mi się ciśnie na usta t...Po prostu...wow. Jedyne co mi się ciśnie na usta to "niesamowite". Też kocham orzechy włoskie, ale z białą czekoladą jeszcze ich nie łączyłam....Arvénhttps://www.blogger.com/profile/11849785369507033630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-48445307178538384062010-12-26T14:14:20.084+01:002010-12-26T14:14:20.084+01:00Nie miałam wystarczająco dużo orzechów, więc dodat...Nie miałam wystarczająco dużo orzechów, więc dodatkowo polałam ciasto polewą czekoladową. Zapomniałam dopisać :DAleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.com