tag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post3162946222241427539..comments2024-03-11T21:13:30.859+01:00Comments on Przepisy Aleksandry: SPAGHETTI ALLA CARBONARAAleksandra Rybinskahttp://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-42141418319740689842013-04-09T10:16:40.171+02:002013-04-09T10:16:40.171+02:00Cieszę się, że sos smakował :) Pozdrowienia :)Cieszę się, że sos smakował :) Pozdrowienia :)Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-19310197057060170322013-04-09T10:05:56.578+02:002013-04-09T10:05:56.578+02:00Było wspaniałe! Palce lizać:)Było wspaniałe! Palce lizać:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-10941731296257799492011-10-10T13:16:45.876+02:002011-10-10T13:16:45.876+02:00chetnie wyprobuje carbonare z czosnkiem i z piecza...chetnie wyprobuje carbonare z czosnkiem i z pieczarkami juz tego wieczoru! bo ciekawa jestem jak smakuje dlatego napisalam, ze te dodatki mnie "zaskoczyly".Niania w Paryzuhttps://www.blogger.com/profile/13462958764000197470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-21164880591687459542011-10-10T10:47:48.194+02:002011-10-10T10:47:48.194+02:00Robię bardzo podobny sos :)Robię bardzo podobny sos :)Wszystko co mnie zachwycahttps://www.blogger.com/profile/17346452739085581143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-5785080129960030282011-10-09T12:23:51.715+02:002011-10-09T12:23:51.715+02:00lubie nowe spojrzenia na klasyki, wiec dodatki do ...lubie nowe spojrzenia na klasyki, wiec dodatki do baz bardzo mnie cieszą! Moj Kikko do carbonary zawsze dodawał smietany, natomiast jego wariacją był dodatek brokułów. I spoko! bawmy sie kuchnia, sztywne ramki sa dobre w tancu, i to tez nie kazdym ;)nuovanahttps://www.blogger.com/profile/00734361888406563866noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-55639052425090719562011-10-09T09:48:35.469+02:002011-10-09T09:48:35.469+02:00Ja tez znam ze smietana,tzw.panna.tak gotuja w med...Ja tez znam ze smietana,tzw.panna.tak gotuja w mediolanieAnna Natalianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-86474659365420652552011-10-08T22:39:57.175+02:002011-10-08T22:39:57.175+02:00Świetny sos. Chętnie wypróbuję :)Świetny sos. Chętnie wypróbuję :)slyvviahttps://www.blogger.com/profile/09044844568837609294noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-30129815242837011982011-10-08T21:37:17.088+02:002011-10-08T21:37:17.088+02:00Uwielbiam carbonare:) I makarony wszelakie, na wsz...Uwielbiam carbonare:) I makarony wszelakie, na wszelakie sposoby. Muszę wypróbować twoją wersję!:)U mnie dziś spaghetti z mięsem i pomidorami gościło na stole:)Mountains againhttps://www.blogger.com/profile/03832304964200729525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-17384368309405606782011-10-08T18:57:17.036+02:002011-10-08T18:57:17.036+02:00Tak jeszcze dodam, że już sam wyraz "a'la...Tak jeszcze dodam, że już sam wyraz "a'la" w nazwie przepisu świadczy o sosie podobnym, ale nie takim samym. <br />Również pozdrawiam.Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-65083183905416848012011-10-08T18:55:51.988+02:002011-10-08T18:55:51.988+02:00Pisałam, że mój przepis ma niewiele wspólnego z pr...Pisałam, że mój przepis ma niewiele wspólnego z prawdziwą carbonarą :). Lubię w nim pieczarki i czosnek. To moja własna inwencja :).Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-20284378757078020662011-10-08T18:35:15.897+02:002011-10-08T18:35:15.897+02:00Witaj...
z ciekawoscia przeczytalam twoj przepis ...Witaj... <br />z ciekawoscia przeczytalam twoj przepis gdyz zadziwily mnie w nim dwa dodatki: czosnek i pieczarki. Przyznam, ze nigdy nie widzialam przepisu na Carbonare z tymi skladnikami ale moze to jakas odmiana? Moja sasiadka, Wloszka Francesca z poludnia Wloch twierdzi, ze carbonare robi sie ze smietana zawsze... natomiast kolezanka Lucia z Toskani wrecz przeciwnie, ze tylko z jajkami... szczerze wyznam ze nie wiem. Dla mnie klasyka jest: zoltko jaja, gesta smietana, sol, pieprz i pecorino badz parmezan... i makaron oczywiscie.<br />Pozdrawiam z bloga Est-Ouest.Niania w Paryzuhttps://www.blogger.com/profile/13462958764000197470noreply@blogger.com