Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc i właśnie podczas świąt mamy szansę, aby pobyć razem, bez codziennego zgiełku i pośpiechu.
Podczas przedświątecznych przygotowań, pracy zawodowej, wiosennych porządków, często nie mamy czasu na długie gotowanie. Specjalnie dla takich zabieganych osób przygotowałam bardzo szybką, pieczoną rybę. Dla nas taka potrawa jest też urozmaiceniem postnego menu (idealne przedświąteczne danie w iście wiosennych kolorach).
Rybę podałam z pieczonymi ziemniaczkami i pomidorami, oraz blanszowanymi warzywami.
Także dzisiaj przygotowałam pisanki. Prosta instrukcja znajduje się poniżej receptury na dorsza.
Nie mogę się doczekać wielkanocnego śniadania, stołu suto nakrytego tradycyjnymi potrawami, wiązanki wiosennych kwiatów, stroiku zrobionego przez moją Mamę. Za co jeszcze kocham Wielkanoc? Za uczucie zbliżającej się wiosny, nasycone kolory pisanek i stołu, zieleń i optymizm ładujący nam baterie po długiej zimie. Może nie powinnam się do tego przyznawać, bo dzieckiem, nie jestem już od dawna, ale uwielbiam wielkanocne zabawy...moja ulubiona, to poszukiwanie czekoladowych jajek (choć od jakiegoś czasu, to ja je ukrywam...też niezła frajda!).
Coca-Cola przypomina: Razem Smakuje Lepiej
Celebrując wspólne posiłki dajemy sobie coś więcej niż tylko czas - serwujemy najbliższym miłość i radość. Wówczas życie smakuje po stokroć lepiej!
Więcej informacji na stronie internetowej (
Coca-Cola) lub wyszukując hashtag
#RazemSmakujeLepiej.
Przepis krok po kroku.
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło)