26 marca 2014

SAŁATKA Z TORTELLINI, BROKUŁEM I SZYNKĄ


Kolejna nasza propozycja na zbliżające się święta i przyjęcia komunijne. Sałatka jest niezwykle wiosenna, a dodatek koperku sprawia, że również bardzo aromatyczna. 

Polecam!

Ewa :)

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 



Składniki:

  • jedno opakowanie tortellini (nadzienie dowolne)
  • jeden brokuł
  • jeden ogórek szklarniowy
  • czerwona papryka
  • około 100 gramów szynki, pokrojonej w kosteczkę
  • około 100 gramów sera żółtego
  • około 3 łyżek kwaśnej śmietany
  • około 4 łyżki majonezu
  • świeży koperek
  • 3-4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę



Wykonanie:

1. Ugotuj tortellini w osolonej wodzie i odstaw do całkowitego ostudzenia. 
2. Blanszowanego brokuła podziel na różyczki. 
3. Paprykę, ogórek i żółty ser pokrój w kostkę. 
4. W osobnej misce połącz ze sobą śmietanę, majonez, czosnek i koperek (ilość dowolna).  
5. Do dużej miski przełóż warzywa, ser, szynkę, makaron i wymieszaj je z sosem.

Smacznego :) 


6 komentarzy:

  1. Jeśli już zrobiłaś taką pyszną sałatkę i tak kusząco ją prezentujesz, to ja się wpraszam... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię podobnie, ale mam przepis bez brokułu i papryki,,,szczególnie lubią ją dzieciaki u mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Sałatkę przygotowała Pani Beata Węgrzyn :)

    [img]http://i60.tinypic.com/mtkyeh.jpg[/img]

    OdpowiedzUsuń