tag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.comments2024-03-11T21:13:30.859+01:00Przepisy AleksandryAleksandra Rybinskahttp://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comBlogger7066125tag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-64920815829230360052016-12-02T15:10:45.285+01:002016-12-02T15:10:45.285+01:00cos pieknego szybkiego i zapewne smaczne super po...cos pieknego szybkiego i zapewne smaczne super pomysl<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-669027114647939412016-12-01T10:42:54.822+01:002016-12-01T10:42:54.822+01:00Lubię tę stronkę. Przepisy prosto napisane i cieka...Lubię tę stronkę. Przepisy prosto napisane i ciekawe pomysły. Może dzięki temu choć trochę polubię gotować. Pozdrawiam Autorki.<br />AleksandraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-28656296841250397892016-11-29T10:46:04.919+01:002016-11-29T10:46:04.919+01:00taki prosty patent i jaki efekt... Robi wrażenie, ...taki prosty patent i jaki efekt... Robi wrażenie, kolejny przepis do wypróbowania:)Blondynka z wypiekamihttps://www.blogger.com/profile/05946362182201544603noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-53758452282406502442016-11-29T10:42:12.169+01:002016-11-29T10:42:12.169+01:00Piękny, na pewno wypróbuję przy najbliższej okazji...Piękny, na pewno wypróbuję przy najbliższej okazji:) Blondynka z wypiekamihttps://www.blogger.com/profile/05946362182201544603noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-52900343368489322722016-11-28T14:37:36.226+01:002016-11-28T14:37:36.226+01:00poza solą i pieprzem oprószyłam schab odrobiną węd...poza solą i pieprzem oprószyłam schab odrobiną wędzonej słodkiej papryki, wyszło bardzo smacznie:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-10687377707263761732016-11-28T11:37:06.070+01:002016-11-28T11:37:06.070+01:00Moja córcia uwielbia te danie w przedszkolu i post...Moja córcia uwielbia te danie w przedszkolu i postanowiłam poszukać przepisu ;-) Z pewnością wypróbujemy.Kasia Whttps://www.blogger.com/profile/00590172443992464553noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-43055344185141690122016-11-27T11:20:25.983+01:002016-11-27T11:20:25.983+01:00Wygląda bardzo smakowicie :)Wygląda bardzo smakowicie :)Bożena Shttps://www.blogger.com/profile/15611481607421551410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-78009215374454957222016-11-26T10:55:55.047+01:002016-11-26T10:55:55.047+01:00Taki syrop to ja rozumiem :) a nie z cebulą, jak m...Taki syrop to ja rozumiem :) a nie z cebulą, jak mnie zawsze karmili :PMonikahttp://www.hcentrum.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-87299330782926898692016-11-22T09:46:06.305+01:002016-11-22T09:46:06.305+01:00Próbowałam, wyszło super! Tak w ogóle to dzięki, p...Próbowałam, wyszło super! Tak w ogóle to dzięki, przepis zainspirował mnie do wykorzystania w końcu stojącego bezuzytecznie wieki szynkowaru ;)ola382_ghttp://www.domowaspizarnia.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-91584159273008094512016-11-20T14:11:36.888+01:002016-11-20T14:11:36.888+01:00Jadłam już kiedyś ciasto z pomidorów (ale nie czek...Jadłam już kiedyś ciasto z pomidorów (ale nie czekoladowe) i było zaskakująco smaczne :)<br />Zapraszam do siebie - www.jedzrosliny.blogspot.comMartynahttps://www.blogger.com/profile/03748754282887162995noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-36169218481057385812016-11-20T11:20:21.692+01:002016-11-20T11:20:21.692+01:00też lubie piec pracochłonne ciasta zobacze czy mi ...też lubie piec pracochłonne ciasta zobacze czy mi wyjda wasze wylądają smakowicie pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-90884593971188675802016-11-19T21:26:53.475+01:002016-11-19T21:26:53.475+01:00oryginalnie:)oryginalnie:)Lenahttps://www.blogger.com/profile/10990217535431893601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-23880880445291870292016-11-19T21:26:13.132+01:002016-11-19T21:26:13.132+01:00NA pomidorach? Nigdy takiego nie jadłam! Jestem ba...NA pomidorach? Nigdy takiego nie jadłam! Jestem bardzo ciekawa smaku! :) <br />https://jaglusia.wordpress.com/Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13568107381951988171noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-33424228060631964982016-11-17T11:50:37.934+01:002016-11-17T11:50:37.934+01:00Dlaczego nazywane są"leniwymi pierogami"...Dlaczego nazywane są"leniwymi pierogami"? Kiedyś pewna leniwa gospodyni zaczęła robić farsz na pierogi ruskie, ale że była leniwa, to w trakcie dodała do niego mąkę i zrobiła coś pysznego bez lepienia...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-45331589343966649902016-11-17T08:55:14.871+01:002016-11-17T08:55:14.871+01:00Polecam wodę z imbirem na grypę jelitową,rewelacja...Polecam wodę z imbirem na grypę jelitową,rewelacja!Pół szklanki wody z potartym imbirem,lub pół łyżeczki suszonego- testowałem na sobie,a polecił mi znajomy lekarz.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-29245097456497842552016-11-17T08:52:19.154+01:002016-11-17T08:52:19.154+01:00A czy można cytryny pokroić na małe kawałeczki?A czy można cytryny pokroić na małe kawałeczki?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-52333108369484957882016-11-11T16:15:25.677+01:002016-11-11T16:15:25.677+01:00Zrobiłam prawie według przepisu lecz bez koncentra...Zrobiłam prawie według przepisu lecz bez koncentratu. Wyszedł pyszny :-)Angahttps://www.blogger.com/profile/12469022013514166199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-53308248511865987902016-11-10T22:14:16.818+01:002016-11-10T22:14:16.818+01:00Dziękuję za wyśmienity przepis zupka jest przepysz...Dziękuję za wyśmienity przepis zupka jest przepyszna na pewno teraz będę korzystała często z Waszego bloga.Pozdrawiam miłe Panie :) AlicjaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-47326051599895896202016-11-10T21:45:50.987+01:002016-11-10T21:45:50.987+01:00Żeby jeszcze dało się to tak łatwo rozwałkować :(Żeby jeszcze dało się to tak łatwo rozwałkować :(Annahttps://www.blogger.com/profile/02439935332966838854noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-62271793135098981942016-11-07T21:14:05.163+01:002016-11-07T21:14:05.163+01:00Mm mega apetyczne zdjęcie) )))Mm mega apetyczne zdjęcie) )))megii013https://www.blogger.com/profile/13853550955667917324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-81191105696054722122016-11-06T18:40:15.129+01:002016-11-06T18:40:15.129+01:00Pyszne wyszłyPyszne wyszłyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-89097763736592794862016-11-02T15:48:06.658+01:002016-11-02T15:48:06.658+01:00Szanowne panie ,nie wierzcie ,że smalec ze słonin...Szanowne panie ,nie wierzcie ,że smalec ze słoninki jest nie zdrowy, to są bzdury<br />producentów margaryny , moja siostra przeżyła 92 lata nigdy nie używała do smażenia margaryny ani oleju jak smażyła kotlety schabowe lub mielone tylko smażyła na smalcu<br />""własnej produkcji"", ja mam lat 76 i też robię sama smalec z " niezdrowej słoninki"<br />i nie narzekam na zdrowie nic mnie nie boli i nie ciśnie w wątrobie , wszystkie wyniki<br />mam zachwycające, pozdrawiam i życzę smacznego chlebka ze smalczykiem a na deser<br />do kawusi ciasteczka ze skwarków ,właśnie upiekłam . Wiekowa Teresa <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-46218249656174385562016-11-02T07:58:29.461+01:002016-11-02T07:58:29.461+01:00Ciasto wyśmienite.Robiłem je już z tego przepisu z...Ciasto wyśmienite.Robiłem je już z tego przepisu ze 2 lata temu. W poniedziałek zrobiłem ponownie. Najgorszy etap to było wałkowanie ciasta i jego pieczenie. Samo pieczenie trwało dosłownie 4 minuty na 1 warstwę. Pierwsza piekła się minutę dłużej i juz była zbyt "łamliwa". Do masy użyłem gotowej gostyńskiej kajmakowej jednak smak nie jest tak wyrazisty.Za pierwszym razem kupiłem mleko gostyńskie w puszce, te słodzone i gotowałem je 3 godziny tak żeby powstała masa kajmakowa. Wtedy ciasto jest jeszcze bardziej wyraziste. Ciasto przechowywałem w lodówce co spowodowało że ładnie się wszystko "zbiło" Jednak przed podaniem warto ciasto minimalnie podgrzać, może byc 10(nie dłużej bo masa się rozpłynie) sekund w mikrofali bądź też ogrzać przez kilka minut w temperaturze pokojowej. Wtedy zrobi się miękkie i będzie się rozpływać w trakcie jedzenia. DanielAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-52262720350678005002016-11-01T18:39:24.877+01:002016-11-01T18:39:24.877+01:00Znam i często stosuję przy przeziębieniu, ale nies...Znam i często stosuję przy przeziębieniu, ale niestety ostatnio mnie taka infekcja dopadła, że musiałam się kurować fosidalem przeciwzapalnym, bo mi groziło zapalenie oskrzeli, a gorączkę miałam tak wysoką, że tylko pyralgina była w stanie ją zbić. W leczeniu pomogło mi też, że brałam probiotyk, żeby jak najszybciej odbudować odpornośćkasiajotkahttps://www.blogger.com/profile/09367656383907588677noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-17506087134689932952016-11-01T16:57:47.520+01:002016-11-01T16:57:47.520+01:00Zrobiłam super kotlety schabowe, w sosie, najznako...Zrobiłam super kotlety schabowe, w sosie, najznakomitsze w smaku, inne niż w panierce !! Mniam ! Polecam ! Sezamkahttps://www.blogger.com/profile/10387678444017297058noreply@blogger.com