tag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post6761673841054626327..comments2024-03-11T21:13:30.859+01:00Comments on Przepisy Aleksandry: CIASTO PRINCE POLOAleksandra Rybinskahttp://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-67781090474575302772016-03-05T07:54:43.674+01:002016-03-05T07:54:43.674+01:00Obłędne, przepyszne... i w ogóle SUPER :) Genialne...Obłędne, przepyszne... i w ogóle SUPER :) Genialne, długo się zabierałam za zrobienie a teraz będę robić kolejny raz bo stało się hitem! Dziękuję za ten przepis! Angelhttps://www.blogger.com/profile/11816286845928287545noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-10176510103611643732015-11-21T19:20:38.612+01:002015-11-21T19:20:38.612+01:00Grzechem byłoby nie przyrządzić tego ciasta, bo wy...Grzechem byłoby nie przyrządzić tego ciasta, bo wygląda bardzo smakowicie :)Maciekhttp://zkrakowem.uchwycone-chwile.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-69007899146562297172015-04-09T13:42:07.304+02:002015-04-09T13:42:07.304+02:00We wstępie napisałam, że jeżeli biszkopt nie wyroś...We wstępie napisałam, że jeżeli biszkopt nie wyrośnie zbyt duży, to można na wierzchu ułożyć herbatniki zamiast ciasta. Pozdrawiam :)Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-84487214863603896262015-04-09T13:12:03.021+02:002015-04-09T13:12:03.021+02:00Witam,
o jakich herbatnikach mowa w punkcie - wyko...Witam,<br />o jakich herbatnikach mowa w punkcie - wykończenie ciasta? bo na zdjęciu to wygląda jakby górę stanowił biszkopt tak jak i spód ciasta.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-33304743830441790622015-01-31T09:48:17.722+01:002015-01-31T09:48:17.722+01:00Czekolada ma być połamana lub grubo przetarta na t...Czekolada ma być połamana lub grubo przetarta na tarce. Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-15523978302490985222015-01-31T08:16:04.243+01:002015-01-31T08:16:04.243+01:00Dzień dobry! Pilne pytanie: w jakiej formie ma być...Dzień dobry! Pilne pytanie: w jakiej formie ma być czekolada domasa? Roztopiona? Połamana? Pomocy!:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-62114716492557630162015-01-29T10:43:26.637+01:002015-01-29T10:43:26.637+01:00I tak właśnie zrobię. Serdecznie pozdrawiam i grat...I tak właśnie zrobię. Serdecznie pozdrawiam i gratuluję pysznej strony! AgnieszkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-61915756423987951452015-01-29T07:50:45.956+01:002015-01-29T07:50:45.956+01:00Haha też tak czasami mam :) Bezę można upiec nawet...Haha też tak czasami mam :) Bezę można upiec nawet i na kilka dni przed. Nic się jej nie stanie, jeśli będzie dobrze wysuszona. Biszkopt spokojnie też można upiec dzień przed. Masę budyniową również, ale połączyć ją z masłem należałoby już w dniu podawania ciasta. Przygotowałabym wszystko na wieczór, a rano dokończyła masę. Wstawiłabym ciasto do lodówki z samego rana, żeby było gotowe na wieczór (jeśli potrzebujemy ciast właśnie na wieczór). To ciasto było OK na drugi dzień, ale beza była ciut nasiąknięta. Pozdrawiam gorąco :)Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-50427112857491464622015-01-28T23:30:48.564+01:002015-01-28T23:30:48.564+01:00Ciągle kombinuję:) A gdyby tak dzień wczesniej upi...Ciągle kombinuję:) A gdyby tak dzień wczesniej upiec biszkopt i bezę oraz zrobić budyń? I dokończyć w dzień imprezy? jak Panie myślą?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-745046932852918132015-01-28T22:14:55.753+01:002015-01-28T22:14:55.753+01:00Bardzo dziekuję za odpowiedź! Właśnie o tę bezę si...Bardzo dziekuję za odpowiedź! Właśnie o tę bezę się martwiłam - odpada przygotowanie dzień wczesniej:(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-47680006427225248782015-01-28T22:09:03.654+01:002015-01-28T22:09:03.654+01:00Najpierw masa musi zastygnąć, a po tym potrzymać c...Najpierw masa musi zastygnąć, a po tym potrzymać ciasto jeszcze z 2 godziny w lodówce i będzie OK. Tutaj trzeba wziąć pod uwagę, że warstwa bezowa dość szybko nasiąknie masą. <br />PozdrawiamAleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-1429916066666068002015-01-28T21:58:53.711+01:002015-01-28T21:58:53.711+01:00Po jakim czasie od przygotowania to ciasto smakuje...Po jakim czasie od przygotowania to ciasto smakuje najlepiej?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-24043260951847176862015-01-26T12:09:08.049+01:002015-01-26T12:09:08.049+01:00fantastyczne!fantastyczne!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04039580859719129255noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-29303512180925714832015-01-26T11:31:51.564+01:002015-01-26T11:31:51.564+01:00Słyszałam wiele pozytywnych opinii co do tego cias...Słyszałam wiele pozytywnych opinii co do tego ciasta. Najwyższa pora się za nie wziąć :)Cook Yourselfhttps://www.blogger.com/profile/02935323013617558615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-42997632714644064242015-01-24T09:28:02.676+01:002015-01-24T09:28:02.676+01:00Chętnie skusiłabym się na kawałek takiego ciasta :...Chętnie skusiłabym się na kawałek takiego ciasta :) Pięknie się prezentuje!kuchcikOlahttps://www.blogger.com/profile/13280045879701511118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-78843023260564638072015-01-20T22:39:59.769+01:002015-01-20T22:39:59.769+01:00To ciasto w smaku jest wyśmienite! Twoje do tego w...To ciasto w smaku jest wyśmienite! Twoje do tego wygląda mega profesjonalnie :)Just Megikhttps://www.blogger.com/profile/07038914880497835984noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-15563122895079185922015-01-20T21:06:14.265+01:002015-01-20T21:06:14.265+01:00Ciasto wygląda przepysznie :)Ciasto wygląda przepysznie :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02279286704775285208noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-70349653148525511582015-01-20T11:06:09.824+01:002015-01-20T11:06:09.824+01:00Interesujące :)Interesujące :)wedelkahttps://www.blogger.com/profile/03849565409098936055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-75077404779201709922015-01-20T09:12:08.884+01:002015-01-20T09:12:08.884+01:00Ale pyszności. Ślinka cieknie od samego czytania o...Ale pyszności. Ślinka cieknie od samego czytania opisu. A zdjęcia? Mniam, mniam na sam widok :)Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-22236372643254724202015-01-19T21:04:26.622+01:002015-01-19T21:04:26.622+01:00Mistrzostwo! :) Już sama nazwa zachęca do upieczen...Mistrzostwo! :) Już sama nazwa zachęca do upieczenia! :)))Kraina miodem płynącahttps://www.blogger.com/profile/04289957410879683020noreply@blogger.com