tag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post1325702823128615299..comments2024-03-11T21:13:30.859+01:00Comments on Przepisy Aleksandry: MAKOWA PANIENKAAleksandra Rybinskahttp://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comBlogger60125tag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-84197343424997576412015-12-23T01:12:19.532+01:002015-12-23T01:12:19.532+01:00Dobry wieczór a może dzień dobry Pani Olu! Makowa ...Dobry wieczór a może dzień dobry Pani Olu! Makowa Panienka pięknie złożona zastyga na oknie w spiżarni(lodówka zbyt przepełniona różnymi zapachami).Bajecznie prosta w wykonaniu , efektowna w wyglądzie poczeka do rana na sukienkę z białej czekolady ( może z drobnym wzorkiem z ciemnej czekolady).Pozdrawiam .Dziękuję za przepis!<br /> elaszhttps://www.blogger.com/profile/02515260017809639705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-42041097573065466302015-12-22T22:00:01.637+01:002015-12-22T22:00:01.637+01:00Niestety nie wiem. Nie znam mąki kokosowej.Niestety nie wiem. Nie znam mąki kokosowej.Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-52620489957937532082015-12-22T15:44:55.210+01:002015-12-22T15:44:55.210+01:00Czy zamiast migdałów można dodać mąkę kokosową?Czy zamiast migdałów można dodać mąkę kokosową?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-27608604569826085292015-11-09T19:40:21.980+01:002015-11-09T19:40:21.980+01:00Patrząc na to ciasto aż ślinka leci :) muszę je zr...Patrząc na to ciasto aż ślinka leci :) muszę je zrobić ! Reiki,kurs Reiki,Reiki Usui,Mistrz Reikihttps://www.blogger.com/profile/04412756481968768459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-74741147406283009542015-10-26T12:24:02.920+01:002015-10-26T12:24:02.920+01:00Makową panienkę wypróbowała Pani Małgorzata Rösner...Makową panienkę wypróbowała Pani Małgorzata Rösner :)<br /><br />[img]http://i60.tinypic.com/wlreah.jpg[/img]Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-26202665642533202442015-07-24T21:00:58.214+02:002015-07-24T21:00:58.214+02:00Wygląda bajecznie!Wygląda bajecznie!Nikahttps://www.blogger.com/profile/03850197381105867289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-47004621960069271452015-05-15T13:05:22.967+02:002015-05-15T13:05:22.967+02:00Proszę nie przepraszać :) To ja napisałam mało log...Proszę nie przepraszać :) To ja napisałam mało logicznie. Ciasto robiłam używając 450 lub 480 ml i masa wychodzi OK. Jeżeli to drugie ciacho, to lepiej użyć 450 ml. Pozdrawiam i bardzo mocno trzymam kciuki :)Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-28224191282827279452015-05-15T09:15:06.137+02:002015-05-15T09:15:06.137+02:00Pani Olu mam takie pytanko w przepisie na krem jes...Pani Olu mam takie pytanko w przepisie na krem jest tekst......450-480 ml pełnego mleka proszę o wyjaśnienie o co chodzi przepraszam ale będzie to moje 2 ciasto w życiu i nie bardzo wiem o co chodzi z góry dziękuję za wyjaśnienie pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-79485973835467031222015-03-06T10:45:39.355+01:002015-03-06T10:45:39.355+01:00Do tego ciasta nie daje się proszku. PozdrawiamDo tego ciasta nie daje się proszku. PozdrawiamAleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-62894112822423507162015-03-06T10:32:53.244+01:002015-03-06T10:32:53.244+01:00A dlaczego nie ma proszku do pieczenia w tym przep...A dlaczego nie ma proszku do pieczenia w tym przepisie<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-71933286678245100942015-01-04T16:39:20.774+01:002015-01-04T16:39:20.774+01:00Bardzo lubię :) Twoja wersja pyszna, choć i ta cyt...Bardzo lubię :) Twoja wersja pyszna, choć i ta cytrynowa bardzo mi odpowiada! :)Łucjahttps://www.blogger.com/profile/04018666982939343544noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-40455986863006591572014-12-20T23:34:28.523+01:002014-12-20T23:34:28.523+01:00PS2. W przepisie uzywamy prawie 500 ml mleka. Masa...PS2. W przepisie uzywamy prawie 500 ml mleka. Masa jest bardzo podobna do karpatkowej. Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-53192294455378929722014-12-20T23:33:15.299+01:002014-12-20T23:33:15.299+01:00W przepisie nie ma bledu. Masa nie ma byc plynna, ...W przepisie nie ma bledu. Masa nie ma byc plynna, a ma sie bardzo dobrze kroic. <br />Pozdrawiam. <br />PS. niestety nie moge ogladnac zalaczonego zdjecia. Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-46989532876479754512014-12-20T23:31:36.431+01:002014-12-20T23:31:36.431+01:00Prosze sie nie bac. Nie opadnie. Prosze sie nie bac. Nie opadnie. Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-81158060492868555732014-12-20T19:14:50.460+01:002014-12-20T19:14:50.460+01:00Czy jak będę piekła jeden placek a drugi będzie od...Czy jak będę piekła jeden placek a drugi będzie odpoczywać to czy on nie opadnie?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-14246384947301866892014-12-19T23:53:55.342+01:002014-12-19T23:53:55.342+01:00Ciasto jest wyśmienite! Zrobiłam w zeszły weekend ...Ciasto jest wyśmienite! Zrobiłam w zeszły weekend i na pewno jeszcze powtórzę! Doskonale wszystko w nim do siebie pasuje :)<br />Wydaje mi się jednak, ze w przepisie jest błąd co do ilości mleka... Skoro wykorzystujemy 2 budynie śmietankowe to odpowiada to 1 litrowi mleka, a w przypadku takiego kremu - ok 900ml mleka, nie 400... Ja tak przynajmniej zrobiłam i wyszło okej ;)<br /><br />[img]http://pl.tinypic.com/r/sy3voi/8[/img]<br />Patihttps://www.blogger.com/profile/15862145587011007741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-69608617431633542882014-12-18T22:42:32.086+01:002014-12-18T22:42:32.086+01:00W imieniu czytelników dziękuję za porady :). W imieniu czytelników dziękuję za porady :). Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-11215997910927876502014-12-18T22:41:51.425+01:002014-12-18T22:41:51.425+01:00Zdjęcie ciasta przysłała Pani Dorota Rudzka :). Se...Zdjęcie ciasta przysłała Pani Dorota Rudzka :). Serdecznie dziękuję!<br /><br />[img]http://i59.tinypic.com/2nl6z34.jpg[/img]Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-4079641854699687242014-12-18T22:38:18.311+01:002014-12-18T22:38:18.311+01:00Nie trzeba specjalnie przygotowywać maku. Dodaje s...Nie trzeba specjalnie przygotowywać maku. Dodaje się zwykły, sypki mak :). Również pozdrawiam!Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-19288703432803255922014-12-18T22:37:34.938+01:002014-12-18T22:37:34.938+01:00Nie czułam smaku migdałów w tym cieście. Dla mnie ...Nie czułam smaku migdałów w tym cieście. Dla mnie najbardziej wyczuwalny jest mak i kokos.Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-79322405015467743282014-12-18T21:33:45.799+01:002014-12-18T21:33:45.799+01:00Też się zastanawiałam nad tym. Wiem że można orzec...Też się zastanawiałam nad tym. Wiem że można orzechami, ale są bardziej intensywne w smaku. A mi nie pasują ani orzechy ani migdały a chciałabym zrobić na święta i teraz nie wiemAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-570083233109625322014-12-18T20:39:44.868+01:002014-12-18T20:39:44.868+01:00Pani Olu, a ja mam pytanie o mak. Czy trzeba go ja...Pani Olu, a ja mam pytanie o mak. Czy trzeba go jakoś specjalnie przygotować, tzn. zaparzyć, zmielić, czy coś w tym rodzaju, czy prosto z torebki do ciasta? Domyślam się, że masa makowa z puszki tutaj sie nie sprawdzi? Będę wdzięczna za podpowiedź. Pozdrawiam serdecznie :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-42254158475024577622014-12-17T20:08:44.120+01:002014-12-17T20:08:44.120+01:00Robiłam na próbę i bardzo wszystkim smakowało, dla...Robiłam na próbę i bardzo wszystkim smakowało, dlatego zrobię na święta. Tyle że ja wolałam bardziej cytrynowy (w końcu święta ☺), więc do już ubitego kremu wycisnęłam sok z połówki cytryny i wymieszałam. Poza tym trzeba zrobić nacięcia na czekoladzie zanim stężeje. W przeciwnym razie podczas krojenia na kawałki czekolada się pokruszy i nie będzie to dobrze wyglądać.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07241273704466188053noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-46440502359181134382014-12-16T20:51:31.395+01:002014-12-16T20:51:31.395+01:00Migdały proszę zmielić z odrobiną cukru (około 1/3...Migdały proszę zmielić z odrobiną cukru (około 1/3 łyżeczki) i tylko przez chwilę. Zbyt długie mielenie spowoduje, że wydzieli się olej i powstanie papka zamiast mąki. <br />Oczywiście, że może Pani kupić gotowy produkt. Proszę kupić ten bez skórki. Potrzebuje Pani 100 gramów takiej mąki. <br />Pozdrawiam :)Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4063527544873746762.post-18640193018929897182014-12-14T21:45:26.524+01:002014-12-14T21:45:26.524+01:00Dobry wieczór :) Mam pytanie: czy mam wziąć 100 g ...Dobry wieczór :) Mam pytanie: czy mam wziąć 100 g migdałów i je zmielić (jak to zrobić najlepiej?) czy mogę użyć gotowego produktu np. z Lidla (migdały zmielone ze skórką)? I ile wówczas gram dodać do ciasta?<br />Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)<br />- EkoAnonymousnoreply@blogger.com