Mam dla Was przepis na bardzo prostą, ale wyrazistą w smaku sałatę, która będzie idealnym dodatkiem do grillowanych/pieczonych mięs i warzyw.  
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło)
Składniki:
- 1 mała kapusta pekińska
 - 1 opakowanie fety lub sera bałkańskiego
 - około 5-6 ogórków kiszonych/kwaszonych, w zależności od ich wielkości
 - 4 łyżki oliwy lub oleju
 - 1 łyżka octu winnego
 - 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
 - pół łyżeczki suszonej natki pietruszki
 - pół łyżeczki suszonego tymianku
 - pół łyżeczki białego pieprzu (opcjonalnie)
 
Wykonanie:
Jak pokroić kapustę pekińską? Zajrzyj tutaj: klik!
1. Przełóż do słoika czosnek, zioła, wlej oliwę i ocet. Zamknij słoik i energicznie nim potrząśnij.
2. Fetę i ogórki pokrój w większą kostkę.
3. Kapustę, fetę i ogórki przełóż do miski i polej winegretem bezpośrednio przed podaniem.
Smacznego :)
Surówkę z pekinki, fety i ogórków przyrządziła Pani Aleksandra Bratowska :)
OdpowiedzUsuń[img]http://i58.tinypic.com/v4s6qv.jpg[/img]