Myślę, że osoby, które mają doświadczenie w kuchni uznają za zbędne publikowanie na blogu przepisów na np. mizerię, ale pośród czytelników Przepisów Aleksandry jest wiele takich, którzy dopiero stawiają pierwsze kroki w sztuce kulinarnej, więc ten post powstał z myślą o nich.  
Bardzo lubię kuchnię polską, prostą i niewymagającą zbyt długiego przesiadywania w kuchni, więc dlatego tyle receptur na tradycyjne dania pojawia się na blogu :). 
Przepis ze zdjęciami krok po kroku. 
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).
- 4 średnie ogórki
 - około 10-12 rzodkiewek
 - pół cebuli
 - kilka łyżek kwaśnej śmietany
 - sól
 
Wykonanie:
1. Ogórki obierz ze skórki i pokrój na plasterki. 
2. Przełóż je na sito i posól, a następnie odstaw na około godzinę. 
3. Pokrój rzodkiewki na plasterki. 
4. Pokrój cebulę w bardzo drobną kostkę. 
5. Wymieszaj warzywa ze śmietaną i dopraw solą. 
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz